resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:39
Uyruk:Hollanda
  • 14847
    tam adı wesley benjamin sneijder. nam-ı diğer 10! https://gss.gs/e8I.jpg

    biz onu ajax'ı uçuran altın portakal olarak tanıdık.

    https://gss.gs/7f7.jpg

    ajax'taki o muhteşem kariyer başlangıcından sonra yolu, yıldızlar topluluğu real madrid oldu.

    https://gss.gs/Kk9.jpg

    ispanya'da şampiyon olup, süper kupa sevinci yaşasa da şampiyonlar ligi'nde başarı gelmeyince, o dönem robben'le birlikte haksız yere de olsa günah keçisi oldular ve takımdan gönderildiler.

    sneijder'in sonraki durağı jose mourinho'lu çıkış arayan fc internazionale milano oldu. jose mourinho ile 2009-2010 sezonu'nda bütün kupaları kazanan(ş.ligi, serie a, italya kupası, italya süper kupası, kulüpler dünya şamp.) takımın 10 numarası ve en önemli oyuncularından biri, takımın beyni oldu.

    https://gss.gs/UWQ.jpg
    https://gss.gs/5sn.jpg

    aynı yıl 2010 dünya kupası'nda hollanda milli takımı ile dünya kupası finali'ne çıktı ve finalde robben'in loserlığı yüzünden kupayı kazanamadı.

    https://gss.gs/5J4.jpg

    https://gss.gs/yrf.jpg

    ve tüm o performansıyla birlikte dünyada yılın onbirine girmesine rağmen, hakkı olan ballon d'or'u messi'ye kaptırdı.

    https://gss.gs/KYB.jpg

    o sezon sonunda mourinho'nun inter'den gidişiyle birlikte takımda düşüş başladı. sonraki sezonlar pek parlak geçmeyip bir de sakatlıklar yaşayınca maliyeti sebebiyle inter'de tartışılan bir isim olmaya başladı.

    ve bir gün bir şey oldu. galatasaray'ın ayağa kalkacağı 2011-2012 sezonu açılış maçında karşımızda gördük onu, çoğumuzun şu an unuttuğu bir günde.

    (bkz: 24 temmuz 2011 galatasaray inter maçı)

    https://gss.gs/siY.jpg

    belki de bir işaretti...

    derken galatasaray'ımız o sezon şampiyon oldu ve şampiyonlar ligi'ndeki yerine döndü.

    ertesi sezon hedef bu kez avrupa'ydı.

    kombinelerin satışı 40.000'lerde durduruluyor, asy arena açılışından bu yana en efsane günlerini yaşıyordu. hedef koyulmuştu...

    https://gss.gs/9i5.jpg

    2012-2013 sezonu devre arasında takımımız ş. ligi'nde gruptan çıkmayı başarmış, rakibi schalke'yi bekliyordu.

    galatasaray'da transfer bitmez ve galatasaray taraftarı ne isterse o olur mottosuyla hareket eden efsane başkanımız sayın ünal aysal ise başka hesaplar peşindeydi. amacı galatarasaray'ı tekrar avrupa'ya hatırlatmaktı.

    (bkz: avrupa avrupa duy sesimizi)

    ve ünal aysal bir gün milano'ya uçtu, hayallerimizin peşine... arkadaşı massimo moratti ile görüşecekti.
    bu görüşmenin sonunda ise " sneijder transferi müspet bir ivme kazanmıştır, gerekli indirimlerin yapılacağını düşünüyorum." şeklinde bir alt yazı geçti türk televizyonlarında. herkes şoktaydı, yok canım falan diyenler, selçuk varken gerek yok diyenler *, beğenmeyenler derken sözlükte inanılmaz bir hareketlilik başlamıştı. nöbetler, totemler inanılmaz bir heyecan vardı, aynı dönemde drogba'nın da transfer dedikoduları bizi havaya uçurmaya yetiyordu.

    f5 tuşumuz eskimiş, transfer olursa "rakı-balık yapacağız" sözleri alınmıştı. (u: (;) sözlükte geçen en hareketli ve en keyifli transfer dönemi sanırım bu dönemdi.

    fenerbahçelilerin yıllardır hayalini kurduğu, her dönem fenerbahçe'ye yazılan medyamızın fenerbahçe'ye yazmaktan bıkmadığı bir oyuncuydu.

    https://gss.gs/noN.jpg

    milano'da evinin önünde nöbet tutan ırmak kazuk bu dönemde totem reyiz olmuştu. sadece kendisinden güzel haberler alabilmek için sürekli ntvspor'un açık olduğu bir dönemdi...

    https://gss.gs/RYX.jpg

    https://gss.gs/LIa.jpg

    https://gss.gs/YOn.jpg

    bu süreçte ülkede herkes duyumcu olmuştu. her gün her saat birileri bir şeyler yazıyordu. süreç o kadar uzun sürmüştü ki aramızdan sıkılıp gelmezsen gelme! moduna geçenler bile olmuştu. sözlükteki en büyük bekleyişti... bu takıma sneijder'le birlikte didier drogba da geldi ama bana kalırsa didier drogba transferi, sneijder transferinden çok daha kolay bir transferdi. sneijder bu takıma geldiğinde 28 yaşındaydı ve hala çok ciddi bir piyasası vardı, bu transfer bana göre inanılmaz bir transferdir ve bugün bile düşündüğümde yüzümde bir tebessüm oluşur.

    hagi'nin geldiği yıllarda yalnızca spor gazeteleri ve normal gazetelerin son sayfasından takip edebiliyorduk her şeyi. ben sadece hagi transfer olduğunda bundan daha fazla sevinmiştim. inanamıyordum. 35 yaşımın bitmesine yaklaşık bir ay var. onun dışında böyle heyecanlandığım bu kadar inanılmaz bulduğum bir transfer olmadı henüz.

    işte tüm bu bilgi kirlilikleri ve duyumlar arasında bir gün bir haber geldi...

    https://gss.gs/dEP.jpg

    wesley sneijder galatasaray'da...

    https://gss.gs/7A8.jpg

    *

    ve en güzel uçağın yolunu gözlemeye başladık...

    beklediğimiz uçak yoldaydı artık...

    https://gss.gs/W0u.jpg

    siz ilk görüşte aşka inanır mısınız?

    https://gss.gs/26R.jpg

    https://gss.gs/9pQ.jpg

    https://gss.gs/FNi.jpg

    https://gss.gs/CUT.jpg

    https://gss.gs/50Y.jpg

    sonraki durak florya oldu,

    https://gss.gs/5e0.jpg

    https://gss.gs/80f.jpg

    ve imzalar önce kontrata sona kalplere atıldı...

    https://gss.gs/B2J.jpg

    https://gss.gs/hOs.png

    formaları piyasaya çıktı, satış rekorları kırdı... 10 dolu olduğu için idolü johan cruyff'un 14'ü ile başladı galatasaray kariyeri.

    https://gss.gs/Dad.jpg

    https://gss.gs/d1j.jpg

    heyecanla sahaya çıkacağı ilk maçı beklemiştik. o maç 27 ocak 2013 galatasaray beşiktaş maçı olmuştu. 57. dakikada emre çolak'ın yerine oyuna giren wesley sneijder artık galatasaraylı olmuştu...

    https://gss.gs/CF1.jpg

    https://twitter.com/...s/692410992735551488

    başkanımız ünal aysal bir gün cnn'in canlı yayınına çıkıp drogba, sneijder ve galatasaray'ı anlatacaktı...

    https://gss.gs/IYE.jpg

    günler sonra galatasaray şampiyonlar ligi'nde schalke'yi eleyecek 11 sene sonra ş. ligi'nde çeyrek finale kalacaktık. rakip eski takımı real madrid oldu.

    ilk maçta hakem yardımıyla 3-0 maçı kazanan real madrid'i herkes turu geçmiş olarak görürken sneijder ve arkadaşlarının son bir sözü olacaktı.

    9 nisan 2013 galatasaray real madrid maçında avrupa'nın günlerce konuşacağı bir maçla elimizden kaçırdık ve sneijder galatasaray formasıyla ilk şampiyonlar ligi golünü bu maçta atacaktı.

    https://gss.gs/nDe.jpg

    https://gss.gs/Y5W.jpg

    ş. ligi'ne efsane şekilde veda edip, galatasaray ligde şampiyon olurken çok kritik maçlarda attığı goller ve paslarla şampiyonluğa büyük katkı verecekti.

    sonraki sezon şamp. ligi'nde tarihin en sert gruplarından birini çekip real madrid, juventus ve kopenhag ile aynı gruba düşecektik.

    https://gss.gs/fV5.png

    grup maçları biterken her şey son hafta maçlarına kalacaktı...

    10 aralık 2013 galatasaray juventus maçı yoğun kar yağışı sebebiyle ertelenirken artık her şey uefa avrupa ligi mi? şampiyonlar ligi mi? sorusuna kalmıştı.

    https://gss.gs/YD6.jpg

    ertesi gün tüm dünya epik bir maça şahitlik edecekti.

    https://gss.gs/Eij.jpg

    https://gss.gs/jqJ.jpg

    https://gss.gs/h24.jpg

    gündüz vakti, hafta içi bir günde bileti bile olmayan onbinlerce kişinin okuldan, işten kaçıp gittiği bu maç 0-0 bitemezdi, bu filmin sonu güzel bitmeliydi...

    https://gss.gs/iQw.jpg

    her şeyin bir sebebi vardı...

    https://gss.gs/yQQ.jpg

    drogba indirdi,

    cezasahasneijder...

    goooooolllll....

    allah'ım gol!!!!!!!!!!!!!!

    "türkiye ayakta, arena ayakta, istanbul; istanbul ayakta... gol gol gol... kar, portekizli hakem, juventus hiçbir şey fark etmez çünkü sneijder var çünkü gol var..."

    https://gss.gs/54S.jpg

    https://gss.gs/bSI.jpg

    http://gss.gs/9xr

    https://gss.gs/D1T.jpg

    https://gss.gs/3Ll.jpg

    asla unutulmayacak bir andı, yıllar geçse de asla unutulmayacak...

    https://gss.gs/c0V.jpg

    sneijder'in real madrid'e, juventus'a, arsenal'e, fener'e, beşiktaş'a, trabzon'a, bursa'ya, eskişehir'e, birçok takıma karşı çok iyi maçları ve golleri var ama sneijder'in asla unutulmayacak efsane 3 maçı ve bu 3 maçta 4 golü vardır çoğumuzun ve benim gözümde.

    bu maçlar 11 aralık 2013 galatasaray juventus maçı, 18 ekim 2014 galatasaray fenerbahçe maçı ve 24 mayıs 2015 galatasaray beşiktaş maçıdır.

    (bkz: allah'ım gol)

    (bkz: bir sağa bir sola)

    (bkz: arena'da sneijder)

    ----------

    juventus maçı'nı zaten anlattık. sonraki maçımız 18 ekim 2014 galatasaray fenerbahçe maçı.

    13-14 sezonu'nda fenrbahçe'nin şampiyon oluşu ile birlikte, galatasaray 2014-2015 sezonu'na başlarken 4. yıldız için fenerbahçe'yle çekişecekti. sezon başında ise her takım iddialıydı.

    mancini'nin ayrılmasının ardından yine bir başka italyan hoca prandelli ile sezona başlayan galatasaray, sezon öncesi şu fotoğrafı verdi.

    https://gss.gs/obI.jpg

    kötü giden maçların arasında 18 ekim 2014 galatasaray fenerbahçe maçı geldi çattı. bu maçta da hiçbir şey istediğimiz gibi gitmiyor, çok kötü oynuyorduk. maç 0-0'a bağlanmıştı. herkesin maç 0-0 bitecek diye beklediği anda sahneye wesley sneijder çıktı ve inanılmaz 2 golle maçı bize getirdi.

    bu maç ve gollerle sneijder galatasaray taraftarının gönlünde bambaşka bir yere gelecekti.

    https://gss.gs/Zmn.jpg

    https://gss.gs/OHK.jpg

    https://gss.gs/12h.jpg

    https://twitter.com/...s/876773969642360832

    fakat sezona çok kötü başlayan takımımız bu galibiyete rağmen ligde ite kaka giderken avrupa'da 4 gol yiyerek kaybettiği maçlardan sonra g4l4t4s4r4y lakabını alacaktı. avrupa'daki fiyasko ve ligdeki kötü futboldan sonra devre arasında yapılan hoca değişikliğiyle takımın havası değişecek ve takım çıkışa geçecekti.

    ligin sonu yaklaşırken fenerbahçe ve beşiktaş da yarışta ve kimin şampiyon olacağı kestirilemezken hatta en az şans tanınan takım galatasaray'ken, sneijder'in aldığı sorumluluk ve takımın birlik olması, taraftarın inanmasıyla inanılmaz bir seri yakalayıp 7'de 7 sloganıyla şampiyonluk ateşini yakacaktık.

    maçları son dakikalarda atılan gollerle, 1-0, 2-0 kazana kazana giderken 33. haftada bizim rakibimiz beşiktaş, fener'in ibb olacaktı.

    https://gss.gs/9fG.jpg

    maçlar aynı gün oynanmayıp, fenerbahçe bir gün sonra oynayacağı için maça lider ama stresli çıkan galatasaray'ımız 24 mayıs 2015 galatasaray beşiktaş maçına hızlı başlayıp golü bulacak ama ikinci yarıda kapanırken, beşiktaş'ın üzerimize gelmesine mani olamayacak, taraftarı bir heyecan, son dakikalarda yenebilecek bir golün her şeyi bitireceği endişesi kaplayacaktı...

    ta ki sneijder sahneye çıkana kadar...

    dakikalar 80'i gösterirken hamit'in vurduğu top defanstan dönecek, ceza sahası dışında selçuk ve sneijder'in arasında kalan topa sneijder vuracak ve milyonları sokağa dökecekti.

    https://gss.gs/vFK.jpg

    https://gss.gs/aJW.jpg

    https://gss.gs/2P1.jpg

    (bkz: arena'da sneijder)

    https://twitter.com/...s/835963130186510337

    ertesi gün fb'nin puan kaybıyla 20. şampiyonluğumuz ve 4. yıldız gelirken eğlenme sırası g4l4t4s4r4y taraftarının olacaktı...

    muhteşem bir atmosferde 4. yıldız kutlanacak.

    https://gss.gs/jy3.jpg

    https://gss.gs/TBg.jpg

    sneijder bir şey söyleyecekti...

    https://gss.gs/Nv2.jpg

    (bkz: fener ağlama)

    https://youtu.be/1xvQIuhzMjk

    https://gss.gs/OsM.jpg

    bu gün sneijder'in de tüm galatasaraylıların da mutlu olduğu son gün olacaktı...

    sonrasında yeni gelmiş olan dursun aydın özbek yönetimi ile galatasaray uçurumdan aşağı düşecek, futbol takımında sürekli olarak kadro kalitesi düşecek, yanlış transferler ve hoca seçimleriyle her şey daha da kötüye gidecekti...

    bir sezon ligi 6. tamamlayıp, son anda tr kupası'nı alacak, sonraki sezon 4. olarak tarihinde ilk defa arka arkaya 2 sezon ilk 3'ün dışında kalacaktı. üstelik de taraftar tarafından takımın başına getirilen tudor'un sneijder sayesinde son anda 4. olabilen takımıyla...

    çapları, karizmasının bile yanına yaklaşamayacak vasıfsız ve galatasaray başkanlığını rüyasında bile göremeyecek galatasaray düşmanı adamların başkanlığa atanmasıyla, dünkü hocalık kariyeri ile yıldız oyuncu yönetmeyi bilmeyen kompleksli, egolu iş bilmez bir hocayla, gheorghe hagi'den bu yana galatasaray'a gelmiş olan tek gerçek 10 numara hiç hak etmediği şekilde bu işin sorumlusu tutulacak ve iğrenç haberlerle, mobbinglerle ve wesley sneijder aleyhine yapılan algı operasyonu ile taraftar gözünde de bitirilmeye çalışılacaktı.

    taraftarın o kadar tepki göstermesine, defalarca yönetimi uyarmasına, yerine alınan oyuncuya bile tepki göstermesine rağmen yıllar sonra ilk defa etrafına güzel bir takım kurulabilecekken, saçma sapan bir şekilde kulüpten gönderilmek için uğraşılacaktı...

    ...

    ve bugün bunu başardılar, engel olamadık wesley...

    o kadar cok yazdık, o kadar çok söyledik ama başaramadık!

    çok doğru zamanda geldin ama bir anda galatasaray'da her şeyin en kötüye gittiği yıllara denk geldin... ellerinde bir avrupa kupası kalkması işten bile değildi...

    daha kazanılacak şampiyonluklar ve kupalar vardı...

    olmadı...

    hayallerimizi çalan, seni bu kadar seven taraftara rağmen, seni alçakça hiç yakışmayacak şekilde bu kulüpten gönderenlerin de bu kulüpte çok fazla kalamayacağına şerefim üzerine söz veriyorum...

    galatasaray taraftarı seni ve aileni çok sevdi ve hiç unutmayacak...

    https://gss.gs/7l9.jpg

    https://gss.gs/iFK.jpg

    belli mi olur belki seneler sonra xess xava sneijder tıpkı babası gibi 10 numarayı devralır...

    bize kattığın her şey için sana sonsuz teşekkürler... benden yana hakkım helal olsun sen de bize hakkını helal et...

    galatasaray'ın efsanesi, galatasaray'ın çocuğu, 10 numarawesley sneijder...

    https://twitter.com/...s/885963189678202880

    elveda...
App Store'dan indirin Google Play'den alın