• 27737
    (bkz: 18 mart)
    (bkz: çanakkale savaşı)
    (bkz: mustafa kemal atatürk)

    18 mart çanakkale anısına.

    --- çanakkale savaşı ---

    "onlar mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vermişler, çanakkale savaşları’nın kaderini değiştirmişlerdir. burada geçen her saniye, kullanılan her an, ölen her nefer, türk vatan ve milletinin mukadderatını çizmiştir. kara savaşlarına katılan ilk birlik olan 57. alay, vatan sevgisinin ne olduğunu insanlığa göstermiştir. bu kahraman alayı hayranlık, minnet ve rahmetle anıyorum.”

    "benimle beraber burada muharebe eden askerler kesin olarak bilmelidir ki, bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. uyku, dinlenme aramanın, bu dinlenmeden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepinize hatırlatırım.”

    “çanakkale zaferi, türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. emin olmalısınız ki, çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.”

    dünyanın gördüğü en büyük lider mustafa kemal atatürk

    ---

    "bir asker için mutluluk denen bir şey varsa, türklerle omuz omuza savaşmaktır diyebilirim. fakir insanlardı; çamur barınaklarında yatarlardı; fakat aslanlar gibi savaşırlardı. ölüme onlar kadar gülümseyerek giden bir millet ferdi daha görmedim."

    5. osmanlı ordusu kumandanı mareşal otto liman von sanders

    ---

    “türk askerlerinin savaş içinde haiz olduğu yüksek niteliklerinin önceden lâyıkıyla bilinmemesi ingilizler için felâket olmuştur. türk askerinin ne yaman bir muharip (savaşçı) olduğunu ingilizler, kendileri ile dövüştükten sonra anlamışlardır.”

    ingiliz generali cecil faber aspinall-oglander

    ---

    "başka milletlerin askerlerinin, artık muharebeyi kaybettik, yenildik diye silahını bırakıp savaştan vazgeçtiği hallerde, türk askeri için muharebe yeniden başlamıştır.”

    ingiliz generali frederick stanley maude

    ---

    "kılıcı insafsız bir maharetle kullanan türk eli, mağlup ettiği insanların yarasını sarmakta da ustadır."

    müttefik ordular başkomutanı ingiliz generali ian standish monteith hamilton

    ---

    "türk askerleri korku bilmez, dünyada yenilgi adında bir kavram tanımaz. türkler asya’nın centilmenleridir."

    ingiliz mareşal john frenc

    ---

    “sahile çıktığımız vakit bitkindik. bir taraftan üzerimizden akıp geçen mermiler, diğer yandan mayınlar… korkulmayacak gibi değildi. üstelik şimdi kızgın düşmanla da karşılaşmıştık. bizi aldılar, ilerideki tepenin hemen ardındaki bir kulübeye götürdüler… içlerinde subay yoktu… üzerimizdeki ıslak elbiseleri çıkardık. bize kaputlarını verdiler… sobanın başında ısındık. az bir zaman sonra ekmek ve azık getirdiler. kendilerinin tayınları olduğu belliydi. karşılıklı yedik… çorba ikram ettiler…düşman değil, müşfik kurtarıcılar gibi davranıyorlardı. daha sonra bizi aldılar ve tekirdağ’a götürdüler. türklerin bu büyüklüklerini unutamam.”

    fransız teğmen andre lemoine

    --- çanakkale savaşı ---

    başta ulu önder mustafa kemal atatürk olmak üzere, tüm şehit ve kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum!

    http://cdn1.turkishny.com/...80312-canakkale1.jpg

    http://www.canakkalesavasi.gen.tr/...asinin-nedenleri.jpg

    https://cubuklukoyu.files.wordpress.com/...taturk-canakkale.jpg

    yaşa mustafa kemal paşa yaşa!..
App Store'dan indirin Google Play'den alın