resim
Marcel Marco van Basten
Görev:Teknik Heyet Sorumlusu
Takım:-
Yaş:59
Uyruk:Hollanda
  • 50
    futbol hakkında devrimsel düşünmesi çok güzel aslında. özellikle futboldan gelen insanların futbolun geleceğini düşünmesi güzel. ama fikirlerine karşı fikirlerim var.

    https://pbs.twimg.com/media/C2d8jV4XUAAXRJN.jpg

    efektif oyun: maçın son on dakikasının net 10 dakika oynanmasını istiyor. fakat türkiye ligi maçlarındaki 30. dakikadan itibaren vakit geçirmelere bir önlem yok. çok tutmadım bunu. tüm maç dese daha mantıklı olur.

    ofsayt kuralını kaldırmak: olacak iş değil, tüm maçlar 0-0 biter. bunu hiç tutmadım.

    kaptanlar: hakemlerle bu kadar konuşulmasını engellemek istiyor ve sadece kaptanlar konuşsun diyor. iyi güzel de, mesela kaptanı kalecisi olan bir takım, kendi lehine bir penaltı pozisyonu ile ilgili hakemle nasıl konuşacak. kaleci kalesinden çıkıp gelip hakemle mi konuşacak. olası görünmüyor, bunu da tutmadım.

    sarı kart yerine süre cezası: futbol, basketbol gibi, net süre üzerinden oynanmadıkça bu da olmaz. mesela 5 dakika 11-10 oynuyorsun, yatarsın sakatım diye, ya da dağa taşa vurursun 5 dakikayı eritirsin. bu da olmadı, olmaz.

    penaltıda değişiklik:en olabilecek teklif belki ama, penaltı futbolun belki de en sorunsuz olayı, değiştirmeye gerek var mı bilmiyorum.

    faul sayıları: yapılan faul sayılarının sayılması ve buna göre cezalandırılması mantıklı değil. futbolda formadan tutmak da faul, tabanla bileğe basmak da. ikisi de bir mi sayılacak şimdi. ayrıca böyle birşey yapılırsa oyuncuların faul sayılarını takip edebilmesi gerekir, bu da şu anki bütün stadyumların çöpe atılması demek olur. olası değil.

    özetle, bu iş olmaz bilader, sscb'ye attığın vole hatrına dediklerini dinleriz, seni sever sayarız, ama bu dediklerin olmaz babuş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın