• 790
    (bkz: 10 kasım)

    http://imgz.star.com.tr/...40953501454550_3.jpg

    ---

    "atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır... çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür türkiye'nin doğması yeni türkiye'nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan ve o zamandan beri koruması, atatürk'ün türk halkının işidir. şüphesiz ki, türkiye'de giriştiği derin ve geniş inkılaplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha başarı ile gösteren bir örnek yoktur."

    john f. kennedy (abd başkanı-1963)

    ---

    "asker-devlet adamı, çağımızın en büyük liderlerinden biri idi. kendisi, türkiye'nin, dünyanın en ileri memleketleri arasında hak ettiği yeri almasını sağlamıştır. keza o, türklere, bir milletin büyüklüğünün temel taşını teşkil eden, kendine güvenme ve dayanma duygusunu vermiştir."

    douglas macarthur (abd'li general)

    ---

    "sevr’den sonra türkiye’nin öldüğünü sanmıştım. ama türkiye yaşıyor, mustafa kemal başına geçeli beri öylesine canlı yaşıyor ki; bir lloyd george’un bütün çabaları , bütün imkanları ,sağduyuya meydan okuyan bu şiddetli yaşama isteğinin karşısında erimekten başka bir şey yapamıyor!"

    claude farrère (fransız romancı ve diplomat)

    ---

    "akıllı ve barışçı yöntemlerle gerçekleştirdiği eseri halkların tarihinde izlerini bırakacaktır."

    albert lebrun (fransız cumhurbaşkanı)

    ---

    "bir ulusun hayatında bu kadar az sürede bu denli kökten değişiklik pek seyrek gerçekleşir. bu olağanüstü işleri yapan mustafa kemal, hiç kuşkusuz kelimenin tam anlamıyla büyük adam niteliğine hak kazanmıştır. ve bundan dolayı türkiye övünebilir."

    elefterios venizelos (yunanistan başbakanı-1933)

    ---

    "türk halkı, mustafa kemal’in ölümüyle, bugün sahip olduğu her şeye minnettar olduğu adamı kaybetti. anadolu’nun millî bilincinden ve merkezinden doğan yeni dinamik devlet ve “boğazın hasta adamının” yerine içeride ve dışarıda istikrar kazanmış olan cumhuriyet onun eseridir. o, her yönüyle yeni bir türkiye ortaya çıkardı."

    frankfurter zeitung (alman gazetesi)

    ---

    "almanya, atatürk'ün eserine ve mücadelesine hayrandır. onda, tarihi eseri, özgürlüğü seven bütün milletler için bir sembol olarak kalacak kudretli bir kişilik görmektedir."

    berlin presse (alman basını/ajansı)

    ---

    "kendisinin tarihi büyüklüğü, eseri olan yeni türkiye'ye bakılarak bu günden ölçülebilir. çelik gibi azim ve gayreti, uzağı gören akıl ve hikmetle birleşmiş olan bu gerçek halk önderi ve devlet adamı; anadolu dağlarının en uzak ve ıssız köşesindeki köylere bile başka bir ruh aşılamıştır."

    illustrirte zeitung (alman gazetesi)

    ---

    "vatanını muhakkak bir parçalanmaktan kurtararak devlet gemisini güvenilir bir limana götürdükten sonra, milletinden bir taht istemedi. o, kelimesinin bütün anlamıyla bir insan, eşsiz bir dahi, kahraman bir asker ve siyaset adamı idi!"

    elifba (suriye gazetesi)

    ---

    "atatürk’ün başardığı işler mucize ve harika kabilindedir. birkaç yıl içinde memleketinde yaptığı inkılâplar, birkaç yüzyılda gerçekleştirilmeyecek işlerdir."

    el tekaddum (suriye gazetesi)

    ---

    "yüzyılımızda, "olmayacak hiçbir şey yoktur" şeklindeki tarihi gerçeği ispatlayan ilk adam olmuştur."

    esti ujsag (macar basın organı)

    ---

    "kemal atatürk, yalnız bu yüzyılın en büyük adamlarından biri değildir. biz pakistan'da, o'nu geçmiş bütün çağların en büyük adamlarından biri olarak görüyoruz. askeri bir deha, doğuştan bir lider ve büyük bir yurtsever."

    eyüp han (pakistan cumhurbaşkanı)

    ---

    "her şeyden ötesi, o bir kurucudur, modern zamanların en büyük ulus kurucusudur."

    andrew mango (ingiliz tarihçi, yazar)

    ---

    "o'nun yaratıcı ruhunun ve ateşli yurtseverliğinin harekete geçmemiş olduğu hiçbir alan yoktur!"

    gazeta polska (polonya gazetesi)

    ---

    çanakkale'de savaştığımız avustralyalıların, ulu önder mustafa kemal atatürk'e olan saygı ve sevgisi...

    http://i.hizliresim.com/j4Dy1L.jpg
    http://i.hizliresim.com/vgDjLz.jpg
    http://i.hizliresim.com/GvJ92r.jpg
    http://i.hizliresim.com/M6ZdEg.jpg

    ---

    mustafa kemal atatürk, öylesine büyük bir karakter ki, kendisini anlatmak için sayfalar yetmez! kelimeler yetmez! anlatılanlar yetmez! söylenenler yetmez!

    bazen bir resmine bakarsın, o sarsılmaz duruşunu, en kanlı savaş alanlarında bile kaybetmediği vicdanını görürsün, hissedersin...

    mustafa kemal atatürk'ü büyük bir saygı ve özlemle anıyoruz...

    yaşasın tam bağımsız türkiye!
    yaşasın mustafa kemal atatürk!

    http://e1211.hizliresim.com/13/b/fsx5f.jpg

    http://imgz.star.com.tr/...40958051458084_2.jpg

    http://demre.meb.gov.tr/...07143031_10kasim.jpg

    http://www.yeniturkhaber.com/...ataturk-siirleri.jpg

    http://41.media.tumblr.com/...Juh1sj9qg0o1_500.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın