• 26682
    (bkz: kahpe eylül)

    13 eylül 1991...

    ölümsüz efsane metin oktay'ın anısına binaen.

    "metin gelince gündüz kılıç hocamız onu benim ellerime bıraktı. kaptan dedi. bu çocukla ilgilen artık bizde oynayacak. ona galatasaray’ı ve galatasaraylılığı öğret. oda arkadaşım oldu ve yıllarca sıkı dostluğumuz sürdü. metin gerçek bir galatasaraylı ve adam gibi adamdı."

    turgay şeren

    ---

    "milli takımda beraberiz. metin’i çok seviyorum. aslında rakibim ama metin rekabeti sevgiye dönüştüren bir dosttu. milli kampta olduğumuz sırada çocuğum doğdu metin’e sevgimden dolayı bebeğin adını metin koydum!"

    şükrü birand (eski fenerbahçeli milli futbolcu)

    ---

    "metin oktay bir halk kahramanıydı. diğerlerinden farkı oydu. herkesle iyi geçinir, dostluklara çok değer verirdi. metin oktay örnek bir kaptandı. o, şimdiki kaptanlar gibi başbakanların, siyasilerin etrafında dolaşmaz halkın içinde yaşardı. metin, halkın sevgilisiydi. o gerçek bir halk kahramanıydı. öldükten sonra kara toprağa değil kalplere gömüldü. maradona dâhil birçok hayata daldım çıktım, birçoğuyla sohbet ettim; metin oktay kadar sevilen, halkın sevgilisi olmuş bir insan görmedim.”

    atilla gökçe (gazeteci)

    ---

    "metin’e, türkiye’de gösterilen muazzam sevgi, allah sevgisiydi. eğer futbolun bir dini varsa, metin onun lideriydi.”

    talay erker (eski galatasaray muhabiri)

    ---

    "türk futbol tarihinde, taraflı tarafsız tüm sporseverler için metin ağabey efsane bir isimdir… özel yaşamında tüm insanlara karşı derin bir sevgi beslemiş, her zaman dara düşen sporcuların ve dostlarının hızır gibi imdadına –maddi veya manevi- yetişmiştir. deniz gezmiş, hüseyin inan, yusuf aslan’ın idamına karşı yürütülen imza kampanyasına katılarak onların verdiği mücadeleye karşı ne kadar duyarlı olduğunu göstermişti. onun bu yanını insanlarımızın çok azı bilir."

    metin kurt

    ---

    bir galatasaray aşığı olan bu "vefalı" adamı unutmak, sevmemek mümkün mü?

    kendisi için söylenenleri hislenmeden dinlemek, okumak mümkün mü?

    sanırım pek mümkün değil...

    metin kurt'lara,
    metin oktay'lara,
    turgay şeren'lere
    ölümsüz galatasaray efsanelerine selam olsun!..

    http://galeri8.uludagsozluk.com/...n-oktay_685720_m.jpg

    http://fourfourtwo.com.tr/...2/metin_oktay_11.png

    http://www.metinoktay.com/metinoktay.png
App Store'dan indirin Google Play'den alın