resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 11119
    enteresan bir biçimde 4-2-3-1 dizilişiyle pek anlaşamıyor. galatasaray'da da bu sistemden verim alamamıştı, milli takım'da da pek başarılı olamadı. mesela 4-2-3-1 üstadı şenol güneş, trabzon'da burak yılmaz'ı sağ kanatta kullanarak baya verim almıştı, ama burak'ın 2013-14 sezonunda formsuzluktan kırıldığı halde terim onu hiç kanada çekmedi, 4-4-2'de sonuna kadar ısrar etti. pardon bir defa çekti, onda da burak kanada geçip bruma oyuna girince 2 gol atıp bjk maçını çevirmiştik.

    evet milli takımda doğru dürüst kanat oyuncusu yok ama bu durum bu kadar kötü bir performansın bahanesi olmamalı. elinde kanat oyuncun yoksa hakan çalhanoğlu'ndan kanat devşirene kadar milli takım havuzundaki yegane kanat forvet olan olcay'ı lütfedip bir hazırlık maçında 90 dakika oynat, oğuzhan ve arda'yla etkileşime sok. caner'i ileri çek, arkasına defansı güçlü hasan ali'yi koy, arda'yı forvet arkası yap. elinde alternatifin olsun. ama her hazırlık maçında hakan çalhanoğlu-arda-volkan kanatları oynadığı için, şimdi kanatlarda hakan'ın ve arda'nın yerine kimi koyarsan koy performansı soru işareti olacak (volkan şen'in performansı soru işareti olmayacak çünkü şişirirken elinden kaçan bir balon gibi rastgele sağa sola savrulacağını hepimiz biliyoruz).

    halbuki hakan bir kanat oyuncusu değil, alper potuk bile kanatta ondan daha yüksek performans gösterir. arda çok formsuz olduğu için zaten az olan delicilik özelliğini tamamen kaybetmiş, sadece pas yapıyor. volkan şen ise bu seviyelerin adamı değil, ancak son 20 dakika skoru değiştirsin diye alınabilir. bu sebeple dördüncü bir kanat alternatifinin -80. dakikadan sonra oyuna alınması haricinde- hiç denenmemesi büyük bir hata. olcay veya caner 90 dakika denenip nasıl performans verecekleri izlenebilirdi. emre mor da sadece 10 dakika forma giydi, eğer terim'in kafasındaki dördüncü kanat alternatifi emre'yse en az 60-70 dakika oynatılmalıydı bence.

    "ya sen de allah aşkına, olcay kim? caner kim? bizi bunlar mı kurtaracak" diye düşünüyor olabilirsiniz. doğru, bu ikili muhteşem bir performans vermezdi muhtemelen. ama şu an kanatsız 4-2-3-1 gibi bir garabet oynuyor da olmazdık. 4-2-3-1 oynayacaksan bu dizilişe uygun oyuncular seçmelisin. fatih terim ise 4-4-2 kanatlarını 4-2-3-1'e uydurmaya çalışıyor. bütün sorun buradan kaynaklanıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın