resim
Metin Oktay
Mevki:Santrfor
Doğum:02.02.1936
Ölüm:13.09.1991 (55)
Uyruk:Türkiye
  • 161
    allah kısmet ederse torunlarıma ağlayarak "metin oktay'ı anlatmaya kelimeler yetmez ama tek bir cümle söyleyeceğim, o ki; fenerbahçeden alacağı parayı kendi belirlemesi için uzatılan çeki elinin tersiyle iterek "bizi sevenleri üzmeyelim baba" demiştir. işte o öyle bir galatasaray'lıdır." dememi nasip edecek kişidir.

    hayatını galatasaray'a adamıştır. nedenini hala anlamakta güçlük çektiğim bir şekilde palermo'ya gittikten sonra damarı kabarıp geri dönmüştür.

    efsaneler öldüklerinde efsane olur derlerya, belkide bunu yıkan tek kişiydi zamanında metin oktay. bir neslin adı metin ise onun kardeşlerinin ismi de oktay ise bunun nedeni o'dur. tıpkı yeni neslin adının arda olacağı gibi.

    evet belki 10'u izleyemedim, sadece hatıralarımda ve kalbimde var ama ben biliyorum ki o hala ali sami yen'in bir köşesinde, ali sami yen ve arkadaşlarının önünde dimdik durarak o şanlı armayı taşıyan sahada ki metin'lere bakıyor. yüzünde de ufak bir tebessüm var ve hep olacak.

    adını her duyduğumda içimi bir hüzün ve bir hasret kaplar. bunları yazarken gözümden akan yaşlar cabası. ve son bir söz;

    bizi sevenleri üzmeyelim baba
App Store'dan indirin Google Play'den alın