resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 4070
    takım şu anda hiçbir şeyi tam yapmıyor. çünkü bütün ağırlık fizik yüklemede. melo, sneijder, muslera var yok arası, sneijder kilo almış, melo gidici gibi. takım henüz kadroyu oturtmadı.

    geçen sezonun amacı şampiyonluktu, oyuna bakmanın anlamı yok.

    bu sezon ise henüz başlamadı. ne bekleniyor acaba başlamamış sezondan? biz rijkaardı da gördük, ilk 6 hafta dümdüz ettik ligi, sonra? tepetaklak. fizik güç yerlerdeydi çünkü. peki 2011 - 12 sezonu? içerde mağlubiyetle başladı, takım 7 haftada anca kendine geldi. çünkü terim fiziksel yüklemeye çok önem vermişti.

    geçen sezon prandellinin yaz kampı yüklemeleri işe yaramadı mı sanıyorsunuz?

    daha sezon başlamadan dar alanda kısa paslaşmalar, üç pasta gol, doksan dakika pres, hep en doğrusunu yapan oyuncular bekleniyor. acelemiz olsa anlarım. kıytırık bir süper kupa maçı ve interle hazırlık maçı var. bu takım hasbelkader interi yense hazır mı olmuş olacak?

    kaldı ki sen galatasaraysın, bu stabil doğrulukta oyunu dünyanın en zenginleri beceremiyor, al sana man city. kadro müthiş. sonuç? tombul t*******. her zaman eksiği olacak bu takımın. öyle ya da böyle. terim bunu bildiği için bir oyun tutturup mükemmelleştirmeye çalıştı. mancini bunu anlayıp istifa etti çünkü sinyor mancini taktiksel esneklik için geniş kadro ister. hamza da bunu görüp kadroyu olabildiğince kompakt ve "dengeli" kurmaya, kafasındaki oyunu uzun vadede mükemmelleştirmeye çalışacak. diziliş, taktik vb değişir, sistem ve felsefe değişmemeli. bunun başarılı olup olmayacağını transferle, nice maçıyla falan görmek medyumluk işi.

    tabii hata yapacak. insan ya hani, ondan. ne yapsın, 33 yaşında, gittiği her takımda dominasyon kurmuş, kuramadığında arıza çıkarmış bir ruh hastası dünya yıldızına çok sıcak bakmayınca vizyonsuz oluyor.

    teknik direktörlüğün 3 parçası var. 1/3ü taktiksel, teknik yeterlilik. 1/3ü adam yönetimi, takım içi dengeler ve organizasyonu yönetme. 1/3lük diğer kısımsa kriz yönetimi. siz her şeyi o taktik kısma indirgemişsiniz. fmci diyince suç oluyor. cm 97 - 98den beri oynarım oyunu. o oyun bile, son yıllarda artık size insan ve kriz yönetimi konusunda meydan okuyor. en doğru taktik işlemiyor, eğer insan yönetimi yetersizse.

    kadroda 28 isim olacak, hepsi farklı insan. hamza hakkında olumsuz konuşan bir oyuncu var mı? sahada varını yoğunu vermeyen var mı? sneijder, muslera son yılların en kral topunu oynamadı mı? hocaya oyundan çıkarken tepki gösterenler, ertesi hafta ölümüne oynamadı mı? sneijder, chedjou, muslera mal mı da takımda adaletsizlik görüp yine de tekmeye kafa uzattılar? telles hamzaya "komutan" derken, sneijder "mourinho gibi" derken rüşvet mi yedi, ya da muslera "onun sayesinde şampiyon olduk" derken kolpa mı yaptı? bütün bu topçular onca hocayla çalıştı, hamzaya bu övgüleri silah zoruyla mı yaptılar?

    hamza hoca 2/3lük kısmı hakkıyla yönetti. taktiksel kısımda ise imkansızlıklara rağmen iyi iş çıkardı. bu adam insan yönetmeyi biliyor. futbol mücadele oyunuysa, bu adam kendine asker devşirmeyi biliyor. "efendisi" dediğiniz adam bu kulübe 6 şampiyonluk, 1,5 avrupa kupası, bir şl çeyrek finali yaşattı. neden kızdınız? egoist, kabadayı, saygısız diye. hamzada bunlar da yok, bırakın efendisi dediğiniz - ki dev saygısızsınız bu konuda - adama diğer yönlerden benzesin. çünkü o adam demek başarı demek.

    gerçi "ferguson sıkıysa başka ülkede hocalık yapsaydı. xdxd" o da var.

    tekrarlıyorum, galatasarayın geleceğidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın