2014-15 Türkiye Süper Lig 31.Hafta Maçı
19:45 Mersin Arena
0 - 1
  • 42
    evet analiz modumu çalıştırıp başlıyorum. arkanıza yaslanın çok hızlı bir ''annemizin ligi'' turuna çıkaracağım sizi. 3. yıldızı aldığımızdan beri fenerbahçe ile yaptığımız tüm şampiyonluk çekişmelerini kazanan taraf biz olduk. fenerbahçe, beşiktaş veya bursa bu süre zarfında bizim haricimizde şampiyon olan takımlardı ama biz hiç o yarışın içinde olamadık o sezonlar. nasıl mı ? hemen etap etap gidelim.

    2001-2002 sezonu fener ile kıyasıya yarıştık ve 3. yıldızı taktık. arif'li serkan aykut'lu kadromuzla.

    2002-2003 sezonu fener yarışta yoktu. beşiktaş ile yarıştık ve yenildik. beşiktaş bizi alt etti. bu durumun zaten benim teorimle alakası yok.

    2003-2004 lanetli sezonlarımızdan biri. yarışta hiç yoktuk. fener güle oynaya şampiyon oldu.

    2004-2005 100. yılımızda malesef hüsran yaşadık. burada fenerliler cimboma koyduk şampiyon olduk diyor olabilirler. baktığımızda teorimi çürütmeye yaklaşabilecek tek geçerli sezon bu sezon olabilir ama biz sezonu 3. bitirdik. mahkeme olsa bu teoriyi çürütmek için çirkefçe bu gerekçe ile itiraz ederdim. * bu yüzden geçelim. *

    2005-2006 sezonu 4-5 forvet ve ortasahasız kadromuzla fenerbahçe ile kıyasıya kapıştık, son hafta efsane bir şekilde kupayı aldık. fener göt kere göt oldu. 100 yıllık rezaleti yaşadılar. hala en unutmadığım top 3 sezondan biridir.

    2006-2007 sezonu yarıştan erken koptuk ibneler 100.yıllarında coştular. azıcık da olsa beşiktaş zorlamıştı feneri.

    2007-2008 sezonu son haftaya kadar şampiyonluk yarışı sürdü, yine fenerbahçe ile çekişiyorduk. son hafta oftaş'a karşı berabere kalsak bile şampiyonduk. feldkamp'ın oluşturduğu kompakt takım başarılı oldu. barış özbek'li kadromuzla şampiyon olduk. o sezon benim hero'larım ümit karan ve nonda idi. lincoln ara sıra faydalı olsa da çoğunlukla yatmıştı.

    2008-2009 sezonu yarıştan erken koptuk. beşiktaş sivasla şampiyonluk mücadelesi verdi. fener 4 galatasaray 5. bitirdi. anca zaten fener galatasaray rezaletken şampiyon olabilirler. bizim için o sezona dair unutmayacağımız tek şey efsanevi bordeaux zaferi ve milan baros'un gol krallığıdır.

    2009-2010 sezonu da yarıştan erken koptuk. efsane başlamıştık. 8'de 8 gibi gelene gidene 5 atmalı maçlar hatırlıyorum. uefa'da gruptan rahat bir şekilde lider çıkıp eyyamla atletico'ya elenmiştik. sonra atletico kupayı almıştı. fener genelde bursa ile kapıştı. son hafta timsaha yattılar ve bursa şampiyondu.

    2010-2011 zurnanın zırt dediği sezon zaten. yarışla uzaktan yakından alakamız olmadı hiç. fener trabzon'la kapışarak şikeli şampiyonluğunu aldı. akıllarda sadece mustafa sarp'ın pino'ya ettiği küfür kaldı. sezonun plot'u zaten buydu.

    2011-2012 fatih terim ile yepyeni bir takımla normal ligde 9 puan fark koyduk ama türlü senaryolar ve oyunlarla süper final zamazingosuna rağmen son maça kadar galatasaray fenerbahçe serüveni sürdü. sahalarında kupayı kaldırdık. son 14 yılda izlediğim en takım gibi takım galatasaray takımıydı sezon genelinde. 15 demiyorum çünkü uefa kupası'nı kaldıran sezonu kapsamasın aman diyim.

    2012-2013 ligin ilk yarısında saçma sapan puan kayıplarımıza rağmen rakiplerimiz de mallayıp asla önümüze geçemediler. ligin 2. yarısıyla birlikte rüzgarı arkamıza aldık ve 10 puan fark ile fener'i geçip şampiyon olduk. ben buna şampiyonluk yarışı demem. onun dışında şampiyonlar ligi'nde yine çeyrek finale yükseldik. bugünlerde sevmediğimiz fatih hoca bize yine avrupa fatihi feryatarını ettirdi.

    2013-2014 aynı önceki sene gibi bu sefer de fener 10 puan falan fark koydu bize. bu yüzden öncekine demediğim gibi buna da şampiyonluk yarışı falan demem. sezona dair hatırlanacak tek şey juventus'u efsanevi yenişimizdi.

    yani senelerdir savunduğum teorim hala geçerliliğini koruyor: ''eğer galatasaray fenerbahçe ile amansız bir şampiyonluk mücadelesi veriyorsa kupa kesin galatasaray'ındır."

    hadi galatasaray'ım! hadi hamza hocam! hadi wesley! hadi selçuk! hadi kral burak! hadi semihim! hadi musleram! hadi melo! bu kupa sizin ellerinizde yükselecek.

    şampiyonluk bizim kupa bizim

    at fav'a bekle.

    edit: epey gec gelen bir edit oluyor bu. sampiyonluk da bizim kupa da bizim oldu. yanilmadim. teorim hala gecerliligini surduruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın