resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 2325
    24 ekim 1994 doğumlu futbolcu. kendisi 20 yaşında. 20 yaşını bitireli sadece bir kaç ay olmuş.

    mesela instagram hesabına bakıyorum ve hala çocuk olduğunu düşünüyorum. gülüyorum. 1990 doğumluğuyum. okula gidiyorum. (maalesef hala okula gidiyorum) bazen 93, 94 doğumlu arkadaşlarla sohbet ediyorum, yine gülüp geçiyorum. (alınmaca gücenmece yok, çoğunuz hala çocuksunuz. hele hele başından büyük badireler geçmemiş olanınız silme çocuksunuz. keşke ben de çocuk olabilsem.)

    sonra bu arkadaşa bakıyorum 20 yaşında boktan bir memlekete gelmiş. top oynamaya çalışıyor. inanılmaz yetenekli ve 20 yaşında ve çok hızlı. bu hızın ve henüz 20 yaşında sahip olduğu bu süratinin 26-27 yaşlarında nerelere varacağını tahmin bile edemediğim bu adamı dünyanın en kötü zeminlerinden birinde sahaya sürüp, "öeeeeh adam mı lan bu. tüüüüüüh seni doğuran anaya" gibi laflar ettiğimiz aklıma geliyor. sonra üzülüyorum.

    tam şu anda aşırı dozda tükettiğim viski kanıma nüfuz ediyor ve kafam bulanmaya başlıyor. so sorry about this. because i forgot that what is i'm talking about.

    hatırladım. neyse, etkili kanat oyuncularını şöyle bir düşününce aklıma birden figo, nani, ronaldo, quaresma (hadi ama kamooon beşiktaş'a gelmese hala dilenirdik), gaitan, salvio, candreva, bale falan tarzı adamlar geliyor ve bakıyorum ki bunların çoğu portekizli; sonra yine bi durup dünyanın iyi takımlarında çok sayıda portekizli olduğunu düşünüyorum. sonra bu portekizliler'in bu işte iyi olduğuna kanaat getiriyorum. güveniyorum yani bu adamlara.

    sonra bakıyorum;

    2008-2009 portekiz u-15 3 maç
    portekiz u-16 1 maç
    2009-2011 portekiz u-17 19 maç
    portekiz u-18 2 maç
    2010-2013 portekiz u-19 33 maç
    portekiz u-20 6 maç
    portekiz u-21 1 maç

    ve böyle bir tablo görüyorum. dünyanın bu konuda en iyilerinden olan portekizliler'in 14 yaşından beri güvendikleri bu adamın (şimdi 14 yaşındaki çocuğunuzdan beklentilerinizi düşünün, mesela anadolu yakasından avrupa yakasına gönderir miydiniz?), 1 sene süren hayvani sakatlığına rağmen galatasaray taraftarınca itin götüne sokulduğunu görüyorum ve üzülüyorum. sizin adınıza üzülüyorum. çünkü bunu yapan insanların çoğunun 20 yaşındaki evlatları daha yatağını toplayamıyor. maalesef su faturası verseniz yatıramayacak insanlar bu çocuğu eleştirmekten zevk alıyor. yazık çünkü ona zarar bile veremiyorsunuz. keşke sabretseniz. keşke galatasaray'ın 20 yaşında muhteşem bir futbolcusu olduğuna inansanız. keşke ilerde bu çocuğun galatasaray'ı daha da ileriye götüreceğini görebilseniz. ama göremiyorsunuz.

    yazık. sizin içinizde umut kalmamış. buna yapacak bir şey yok. sizi de suçlayamam. güzel şeylerin mahvedildiği toplumda yetiştiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın