• 214
    http://bleacherreport.com/...-weaknesses-of-3-5-2
    2012 yilindan su makaleyi okuyarak baslayalim. resime ozellikle dikkat lutfen.

    sonra futbola sebep sonuc iliskisi uzerinden, her seyi basite indirgeyerek bakan adamlar ne demis bakalim.
    http://www.active.com/...g-down-the-3-5-2-set

    sonra ingiliz mizahi ile dinleyelim bu arkadasi:
    http://www.telegraph.co.uk/...3-5-2-Formation.html

    sonra ciddilesip ingiliz efsane defansi pearce ne diyor bakalim:
    http://www.uefa.com/...videoid=1605297.html

    sonra ingilizlerin isi biraz daha ciddiye alip nasil baktigini bir gorelim:
    http://www1.skysports.com/...ess-at-the-world-cup

    bunlarin hepsini tek tek acmayacagim, isteyen detayli baksin, ben sadece yanlis bilinen seyleri duzelteyim. birincisi ne cikis noktasi ne de tepe noktasinin italyanlarla hicbir alakasi yoktur. macar'lar temelini atmis daha sonra arjantin'e bir dunya kupasi kazandirmis, napoli'ye iki italya sampiyonlugu kazandirmis (burada anahtar kelime maradona. ikisinde de ortak nokta o) almanlarla modernlesmis bir hali yaratilmis ve sonra uzun bir sure rafa kaldirilmis.

    gercek bir 3-5-2 oynayacaksan elindeki 3'lu defansin cok iyi olmasi gerekiyor. iki sekilde kurabiliyorsun ya liberolu, ya da 3'lu cizgi. her ne olursa olsun en onemli ozelligi bu 3'lunun birbirine yakin kalmasi. birbirine yakin kalmada oynamak icin ise barcelona'nin pep zamanina bakmak gerekir. ancak barcelona gibi bir takim genis alanda 3'lu savunmayla rakibini karsilayabilir.

    veysel'in bu diziliste tercih sebebi hava topu icin ancak veysel bunu mac boyu yapmayinca varligi absurd komediye donustu. chedjou, melo, semih ise olabilecek en kotu 3'lu defans tercihi aslinda sivas macinda bunu gorduk saniyordum ama gorememisiz. derinde bekleseler is yaparlar ancak bu sekilde is yapmalari imkansiz. hakan balta ve gokhan'i icine kadar bir 3'lu savunma daha cok is yapacaktir.

    maradona'nin en iyi performanslari hep 3-5-2 sistemiyle beraber. van gaal ise robben'i kullanabilmek icin kendine ozgu bir 3-5-2 yapmisti. van gaal'de de 3 stoper birbirine yakin oynadi. rakibe alan daraltti onlerindeki oyuncular ve 3 stoper de inanilmaz guclu ve rakibe top gelmeden basan adamlardi. defansif bir 3-5-2 yapmisti van gaal. basarili da oldu. costa rica da 3-5-2'nin versiyonlarini guzel oynayarak bu turnuvada basarili oldu. biz ise normalde de kirilgan olan 2 stopere melo'yu da ekleyince arsenal'e buyurun mac sizin olsun demis olduk.

    modasi gecmis demek de yanlis cunku 2 yildir tum futbol dunyasi 3-5-2'nin yeniden hortlamaya baslamasini konusup ustune 2014 dunya kupasinda birden fazla takim deneyince ve basarili olunca ingiltere ligi bile 3-5-2'yi denemeye basladi. tabi herkes kendine gore.

    bizim dizilisle ilgili degil, stratejiyi dizilise uydurmak ve dogru oyuncu grubunu sahaya surmekle ilgili skntimiz var. boku dizilise atmayalim, once sorun neydi cozelim. yoksa baska dizilislerde de husran devam edecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın