• 147
    bundan yaklaşık 1 buçuk ay önce ezeli rakibimiz fenerbahçe ile ilgili açtığım anket geçen hafta sona erdi. bir online oyun sitesinden esinlenip hazırladığım ankette fenerbahçe'nin aklanması ve adil yargılanması ile ilgili bir soru sorarken, yazarlarımızdan da ellerini vicdanlarına koyup öyle cevaplamalarını istedim. renktaşlarım sağ olsunlar beni kırmayıp kendi vicdanlarıyla özgürce oy verdiler. anketin sonuçlarını sizinle paylaşıp yorumda bulunmak istiyorum:

    sorumuz, fenerbahçe aklanmalı mı?

    · böyle soru mu olur ya, tabii ki hayır % 20.78
    · ne aklanması, tam tersine düşebildikleri kadar düşsünler % 28.57
    · yok artık, aklanırlarsa biz ligden çekilelim % 10.39
    · hayır % 9.09
    · ne kadar salak salak sorular soruyorsunuz ya?! % 19.48
    · hayir, nein, no - yüz bin kere hayir! % 2.60
    · uff snne be slk.s.s % 9.09

    anketimize göre yazarların önemli bir kısmı aklanma dışında alternatif çözümler üretmiş, mesela daha çok küme düşmelerini önermişler. diğer bir önemli kısım ise böyle bir sorunun sorulmasını kesinlikle kabul etmiyor. yüzde 40'tan fazla bir kesim böyle bir sorunun asla sorulmaması gerektiğini farklı yollardan belirtse de soruya abartılı tepki verenlerin oranı sadece yüzde 2.60. yazarların yaklaşık yüzde 9'u onlar temizlenmediği sürece bizim ligde oynamamamız gerektiğini düşünürken bir yüzde 9'luk kesim "üff snn be slk.s" diyerek soruyu cevaplamaya tenezzül bile etmemiş. kalan yüzde 9 ise sade bir hayır demekle yetinmiş.

    77 yazarımızın katıldığı ankette herkes oy hakkını herhangi bir baskı altında olmadan kullanırken, adil bir oylama sonucunda yazarlarımız oy birliğine vararak fenerbahçe'nin aklanmaması gerektiğine karar verdi.

    3 temmuz şike sürecinin üstünden henüz 3 yıl geçmişken federasyonun da yazarlarımız gibi özgürce karar verebilmesini ummaya devam ediyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın