• 4
    --- alinti ---
    eski dünya ralli şampiyonu ari vatanen, ekim ayındaki seçimlerde dünya otomobil federasyonu (fia) başkanlığı seçimlerinde aday olacağını doğruladı.

    vatanen’in başkanlık için yarışmayı düşündüğü yönünde çıkan haberlerin ardından, eski fin pilotun geleceğine ilişkin çeşitli spekülasyonlar yapılıyordu. bir açıklamayla bu söylentilere bir son veren vatanen, başkanlık planlarını gerçekleştirmeye karar verdiğini duyurdu.

    vatanen, “fia üyesi birçok üye kulüpten gelen talep üzerine, bu yıl ekim ayındaki fia başkanlık seçimlerinde aday olacağım” dedi.

    geçtiğimiz aylara kadar finlandiya’nın avrupa parlamentosu milletvekili olan vatanen açıklamasında, “sanırım artık değişim zamanı geldi. önceliğim fia içindeki farklı görüşleri bir araya getirmek ve kuruma bir şeffaflık kazandırmak olacak” diye konuştu.

    bu arada max mosley’in, takımlarla yaşanan yeni anlaşmazlığın ardından daha önce verdiği sözü tutup yeniden aday olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

    mosley, geçtiğimiz ay takımlarla vardığı anlaşma çerçevesinde ekim ayında kesinlikle yeniden yarışmayacağını duyurmuştu.

    vatanen’in seçilmesi halinde fia bünyesinde belli pozisyonları dolduracak 22 kişilik kadrosunun yer aldığı bir liste hazırlaması gerekiyor.
    --- alinti ---

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın