• 3
    http://gss.gs/9Un

    fena patlamis la clippers baskani.

    tapeyi bastan sona dinledim, cikarimlarim sunlar:
    - kiz dogma buyume amerikali belli ki ama ben farkliyim demek icin aksanli konusan tiplerden. benden daha iyi bilen de vardir belki, konusma sekli ve sectigi kelimlerden "valley girl" olabilecegini soyleyebilirim. (sonucta los angeles'talar) ve belli ki kiz adama tuzak kurmaya calisiyor surekli. kasede kaydeden de kendisidir mutlaka

    - donald sterling'te, amerika'nin bir cok eski kafali beyazinda olan gizli irkcilik var bu kesin. fakat nefret ederek degil gormezden gelerek bunu yapiyor. kiza elli kez kimseden nefret etmiyorum, zencileri severim, sen de zencilerle yatabilirsin de diyor, kiz ise surekli neden azinliklardan nefret ediyorsun diyor. hayatimda duydugum en sacma dialoglardan biriydi bu kisim. adamin verdigi cevabi surekli yonlendirip adami oldugundan daha beter bir irkci yapmaya calisiyordu.

    - adamin skntisi muhtemelen takimin yatirimcilarindan gelen kiz arkadasiyla ilgili sikayetler uzerine ortaya cikmis. bu nedenle "don't broadcast" diyip durdu.

    - hispanic'lerin zencilere, zencilerin hispaniclere tavrindan kastettigi ise ikisi de birbirini ya tehlike ya da "sex object" olarak gordugu. adamin kiz arkadasini kiskandigi yok aslinda, istediginle yat ama bunu gostermek zorunda degilsin diyor. bir bakima kizin konusmasi ve tipi zaten "dumb valley girl" oldugu icin gizli irkci bilincaltiyla yanindaki zencilerin(sanirim buradaki kisi magic johnson) kiz arkadasina tavrini herkes gorsun istemiyor.

    fark etmeden, gecmisten gelen dogmalariyla ("despise"), hor gordugu diyelim, kisileri konusma esnasinda ben onlari seviyorum dedigi halde irkci olarak adlandirilip kamuoyunda onemli bir negatif algi olusturuluyorken biz de adamin suratina "fucking n..ger" diyen adam icin park bahce yapiliyor. bu kelimeyi kullanan kisi istem disi yapmaz, bilincli olarak secilmis bir kelimedir.

    ne yazik ki bizim ulkemizde artik ben ulkemi seviyorum, ne mutlu turkum diyene diyince irkci fasist oluyorsun, ulkeyi bolmek istiyorum diyince de ozgurlukcu. zenci adama n..ger dersen de parka ismini verirler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın