resim
Hakan Şükür
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:52
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 2268
    bilmem kaçıncı kez tekrar anlatalım.

    insanlık bazında efsanem olamaz. çünkü yaptıklarıyla insanların canını yakmıştır. görüşü sikimizde olmasın tamam. ama insanlarla taşşak geçer gibi açıklama yapmak ayıptır. isterse yarın kalksın benim görüşüme yakın davranışlar sergilesin, açıklamalar yapsın. umrumda değil. ayıbı ortada.

    sadece galatasaraylı hakan'a, futbolculuğuna gelelim. ilk döneminde 90 maçta 54 gol atmış. 2. döneminde 156 maçta 119 gol atmış, 3. döneminde 146 maçta 55 gol atmış. yedek kaldığı dönemler sorun çıkarmış, yeniçeri muhabbetlerinde başı çekenlerden olmuştur. cassio lincoln ki kendisi taraftarımızca pek sevilmez, 2008-09 sezonunda 39 maça çıkmış 13 gol atıp 29 asist yapmıştır. hakan'ın 3. dönem dışında asist verilerine ulaşamasam da çok gol+asist oranının lincoln'ün altında olacağını tahmin ediyorum. 3 döneminde ise 29 asist yapmış hakan.

    lincoln efsanemiz mi? asla. hakan niye efsanemiz? gol kralı olduğu için mi? öyleyse baros niye efsane değil? uefa kupasını kazanan kadroda olduğu için mi? öyleyse neden emre belözoğlu yada ergün penbe efsanemiz değil? evet, baros da, ergün de benim için değerli oyuncular. hatta lincoln bile benim gözümde iz bırakmış bir adamdır. hakan da galatasaray tarihinde iz bırakmış ama asla ama asla metin oktay gibi, ali sami yen gibi, hagi gibi, bülent gibi bir efsanemiz olamayacaktır. bak hagi de efsanemiz. vasat teknik direktör performansına rağmen. kendisini sevmesem ve yakın dönem davranışlarını beğenmesem de fatih terim de teknik direktör bazında efsanemizdir. ama hakan'a değil diyebiliyorum, sadece galatasaraylılık kriterleri üzerinden bile değerlendirirsem yapamıyorum bunu. bülent'i de sevmem mesela. ama efsanemizdir. söylemekten çekinmem.

    hakan tarihimizde iz bırakmış bir oyuncudur, tafo gibi, ergün gibi, simovic gibi, hasan şaş gibi, emre aşık gibi. fazlası değil. efsane değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın