resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 8435
    fatih terim herkes için başka bir ışığı temsil eden bir isim. güç ve egodan kurulu kişilikleri tek doğru gibi algılamak büyük yanlış. herkesin eleştirilebilir olmasını kabul etmek gerekiyor. bunların en başında da türk futbolunun en başarılı ve en çok hata yapan ismi fatih terim'dir.

    `her şey onun yüzünden mi, hep o mu çözecek romantikliği? `

    fatih terim mi çözecek her şeyi. haklı. hatırlayalım, sayın terim maç sonu röportajını ülke gündemi karışık diye üzgün olduğunu söyleyip yapmadı..hafta sonları başbakanlık konutlarında, ilgili devlet resepsiyonlarında yemeklere katıldı. avrupa futbol konseyi elit teknik direktörler toplantısına katılıp fikir alışverişinde bulundu. ülkedeki, dünyadaki her şey hakkında konuştu, yorum yaptı. hatta bazen "gider" yaptı. cep telefonuyla başbakana ulaşabilirken, galatasaray başkanı geldiği günden beri başbakandan randevu alamadı. yani baktığımızda gayet güçlü bir figür bu topraklar için. dün mesut yılmaz, mehmet ağar övüyordu kendisini, şimdi dönemin iktidarı övüyor. yani fatih terim hep güçlü... bu figür neden şimdi susar? neden "devrim yapacağız" derken dünya futbol tarihinin en büyük şikesini kapatan adamla karşı karşıya değil de yanyana olur? neden dünyanın en adaletsiz liginin yöneticisini patron olarak değil de kader birliği yaptığı önemli bir dostu gibi lanse edilmesini eleştirmez? her şeye konuşan fatih hoca bunlara mı gücü yetmiyor?... hepimiz biliyoruz efendim, geçiniz bu fatih terim naapsın savunmasını. fatih hoca'nın kendi yolu hep vardı. kendi markasını yarattı. fatih terim, galatasaray'ı kullanmış, galatasaray'da fatih terim'i kullanmıştır. ikisi de birbirini büyütmüştür. son 6-7 ayda olanlarsa fatih terim'in galatasaray'dan büyüğüm davranışlarının tezahürüdür. ego ve kompleksleri onu bu hale getirmiştir.

    terim gücü

    öyle fatih terim gibi dönemin iktidarına yanaşıp, güç sağlayarak o anki sorunlarını hızlı çözüme kavuşturabilecek bir yapı değil galatasaray. o yüzden zaten dönem dönem iktidar yanlıları veya iktidar sahipleri kulüp içinde yer edinir. yani isimler gelir, camia o yöne dönmez. zaten camiaların bu yönde durması kadar saçma bir şey olamaz, taraftarları bu kadar karışık kimliğe sahipken... bu isimlerden birisi de dolaylı olarak fatih terim'di. kendisine düşen görevi galatasaray adına yapmadı, yapmıyor fatih terim. tek yaptığı şey adaletsizliğe alkış tutarak kendi egosunu tatmin etmek. bakıın beni bıraksanız da ben ne kadar güçlüyüm demek... elbet devran dönecek, fatih terim'de dönecek. yaşım itibarıyla çok şahit oldum döndüğüne de anlaşılan bağzı arkadaşlar pek tanık olamadığı için sayın terim'i tutarlı idealist bir örnek olarak alıyorsunuz kendinize.

    bu kadar körü körüne isim fanatikliği "vefa" kelimesi ile açıklanamaz. galatasaray kulübü arisatokrat ve zaman zaman elitizm ile hareket eden bir kulüptür. bunun da sebebini liseye bağlayabilirsiniz. drogba'yı sahiplenişi bile bülent korkmaz'dan fazla olmasının sebebi de uluslararası itibar ve saygınlık kriteriyle doğru orantılı. fatih terim'de bu derin galatasaray davranışından etik olmayan şekilde mecbur kalınarak ötekilendirilmiştir. yanlış mı? bana sorarsanız geç kalınmış bir hareketti.

    çok net soru soruyorum tüm galatasaraylılara, fatih terim ismi fenerbahçe camiasında olsa sırıtır mıydı, yoksa heh tam olmuş mu derdiniz? bu cevaba göre galatasaraylılığınızla fatihterimciliğinizi ayırabilirsiniz.

    kendimizi tekrar etsek de: (bkz: #1385687)

    not: bu girdi içeriğinin bir bölümü terimsporlu bir arkadaşın takma ismi altına girilmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın