• 36
    bazi "gencler" o dönemleri hatirlamaz ama, avrupa sampiyonu olan kadronun iskeletini kuran terim degil, nagmi diger kalli'dir. atmayin "gencler". atmayin ki, yeni yetisen galatasarayli nesil, terim'e futbol peygamberi olarak bakmasin. teknik direktörluk ve danismanlik yaptigi dönemde kalli'nin hakkini yemeyin. onun öncesinde tugay'lari yetistiren jupp derwall'in kemiklerini sizlatmayin. galatasaray'a sampiyonlar kupasinda yari final oynatan denizli'yi ezip gecmeyin. zamaninda gözlerimizle canli canli seyretmesek, o dönemde götu bezli gezenlerin bu gunlerde bilirkisi kesilmelerine ve anlattiklarina inanacagiz anasini satiyim.

    terim transferde basarilidir veya basarisizdir diye bir önermede bulunamam. ama galatasarayin basina ilk gectigi, ikinci ve ucuncu gectigi dönemlerde böyle takima genclerden "bizzat" kendi transfer edip, yildiz yapip parlattigi oyuncu pek hatirlamiyorum. demek ki cok nadir gelisen bir olay. belki emre belözoglu'dur, vedat inceefe'dir. tabi bunlari yildizdan sayiyorsaniz.

    uefa sampiyonu kadro:

    taffarel
    capone
    bülent korkmaz
    gheorghe popescu
    ergün penbe
    suat kaya
    gheorghe hagi
    ümit davala
    okan buruk
    arif erdem
    hakan şükür

    su kadroda fatih terim'in "bizzat" aldirdigi oyuncu olarak umit davala söylenebilir ama istanbulspor'dayken kendisinin alinmasi icin o dönemin danismani kalli cok israrci olmustur, transferi gerceklesmemis ve diyarbakirspor'a kiralik gitmistir. akabininde gösterdigi inanilmaz performans ile diyarbakir'dan tekrar istanbul'un yolunu tutmus, galatasaray'a terim araciligiyla kazandirilmistir.

    tekrar ediyorum; su sözlukte bazi seylere yasiniz itibariyle sahit olmasaniz bile, acin arastirin. sözlugu bilgi kirliligi ile, fanatizm ile, kisileri galatasaray'in ustunde tutacak sekilde entry'ler ile doldurmayin. hicbir sey bilmiyorsa insan acar bi bakar, hangi futbolcu hangi tarihte galatasaray'a katilmis, kimler araci olmus, nerden gelmis, kim getirmis...

    biktirdiniz fanatikliginizden de terimsporlulugunuzdan da...

    aklimi götume koydum ve diyorum ki;

    (bkz: galatasaray ulan)

    gerisi gelip gecici ve fasa fiso...
App Store'dan indirin Google Play'den alın