2013-14 UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Rövanş Maçı
21:45 Stamford Bridge
2 - 0
  • 24
    6 aylık ingiltere vizesini dün itibariyle almış birisi olarak maça gitme düşüncesinde olan arkadaşlar için, vize başvurusunu ve süreci kısaca özetlemek isterim..

    başvurumu istanbul'dan yaptığımı vede bir çalışan olarak turist vizesine başvurduğumu belirteyim. vize için konsoloslukla hiç muhattap olmuyorsunuz ilgili adreste başvuru merkezleri mevcut. https://www.visainfoservices.com/...E&language=9#VAC

    bir not daha başvurunuzu maçın olduğu tarihler için yapmayın. ne olur ne olmaz bunlar maça gelecek olay çıkarırlar filan diye düşünmesinler. bir de eğer çalışansanız vede orada kalacak bir yakınınız olsa bile onu karıştırmayın. onunla ilgili ekstra evraklar isterler. işi gücü olmayanlar mecburan oradan davetiye vs isteyecekler.

    ilk olarak http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/...st/?langname=Turkish adresinden online başvurunuzu sabırla dolduracaksınız. * ben ingilizcve bilmediğimden ingilizce bilen bir arkadaşıma bir dürüm ısmarlamak şartıyla formu doldurtmuştum * ödemeyi formun sonunda online olarak yapacaksınız. sonra öderim, nakit veririm gibi bir seçeneğiniz yok. kredi kartıyla formun sonunda ödemek zorundasınız. 6 aylık 132 dolar. geri iadesi mümkün değil. ödeme işi bittikten sonra sizi randevu sayfasına yönlendirecek. oradan size uygun tarihe randevu alıyorsunuz. fotoğraf konusunda başvuru merkezinde yardımcı oluyorlar size. başvurumuzu yapıp çıktısını aldıktan sonra geliyoruz diğer evraklara. sağda solda "evraklar ingilizce olacak" diye bir şey duyarsanız inanmayın. sadece dilekçeniz ingilizce olsun yeter. iki dilekçe yazacaksınız biri şahsi olarak şu tarihlerde ülkenizi ziyaret edeceğimden tarafıma vize verilmesi şeklinde, diğeride şirket antetli kağıdına işte şu tc li eleman yanımızda şu tarihten beri şu görevde çalışıyor ve şu tarihler arasında ülkenize gelecek sonra gelip tekrar işinin başına dönecek ona vize verin. şeklinde olsa yeter. geliyoruz vizemizi destekleyici evraklara.

    1. online başvuru formumuz.
    2. dilekçelerimiz
    3. şirket imza sirküleri fotokopi olur.
    4. şirket vergi levhası fotokopi olur.
    5. ticaret sicil belgesi fotokopi olur.
    6. faaliyet belgesi aslı *
    7. sigorta işe giriş bildirgesi
    8. 3 aylık maaş bordrolarınız imza sirkülerinde imzası olan biri tarafından imzalanacak
    9. 6 aylık banka hesap dökümüz. hesabınızda en az 3-4 bin lira para olsun. dökümü aldığınız şubeye imzalatın vede imzalayanların imza sirküsünü isteyin.
    10. ssk hizmet dökümüz.
    11. varsa üzerinize kayıtlı tapu ruhsat vs fotokopisi.
    12. nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport fotokopileri ve daha önceden vizeleriniz varsa onlarında kopisini alın.
    13. uçak rezervasyonuz. thy nin sitesinden ücretsiz rezervasyon yapabilirsiniz.
    14. kalacağınız otel'le ilgili confirmasyon çıktısı. bunuda www.booking.com dan rahatlıkla
    halledebilirsiniz. ücretsiz iptal seçeneğinden başvurunuzda belirttiğiniz tarihler arasına bir rezervasyon yapın. vize den sonra iptal edersiniz.

    tüm bunları hazırladıktan sonra randevu günü ve saatinizde şişli'de ki world bridge başvuru merkezine gidyorsunuz. erken gitmişseniz bir şey olmaz kapıda ki güvenlik alıyor içeri. banka gişesi gibi bir yer. sıranızı alıp bekliyorsunuz. sizi çağırdıklarında evraklarınızı veriyorsunuz. fotoğraf çektirmediyseniz fotoğrafınızı çekiyorlar, parmak izinizi alıyorlar ve ekstra hizmet isteyip istemediğiniz soruyorlar. nedir bunlar pasaportun kargoylamı adresine gelsin, vize sonucunu smsle istermisin gibi hizmetler. fotoğrafın parasını orda alıyorlar, pasaportu kargoyla isterseniz 20 tl ücreti var ve onu kargoyu alınca ups e ödüyorsunuz. size takip edebilmeniz için bir evrak veriyorlar ve sizi uğurluyolar. vizenin sonuçlanma süresi 15 iş günü sürüyor. benim 16. gün sonunda 6 aylık vizem çıkmış şekilde sonuçlanmıştı. sorularınız olursa çekinmeden cevaplarım.
    haydi rasgele

    edit: şahsi başvurum sırasında bana her konuda yardımcı olan arkadaşıma sipeyşıl teşekkür etmeyi unutmuşum. o olmazsa olmazdı. *

    https://twitter.com/Asuman_Kaya
App Store'dan indirin Google Play'den alın