• 7
    heat- 1995 yapımı olan bir michael mann filmidir. benim için efsane filmler arasındadır. robert de niro ve al pacino'nun nadir olarak bir araya geldiği filmlerden (hatta yanılmıyorsam ilki) bir tanesi olmakla birlikte, gerçekten son derece güzel bir filmdir. bu iki efsane ismin yanı sıra kadrosunda val kilmer ve join voight gibi isimlerde vardır. bir iddiaya göre tüm zamanlar en etkiliyici kalabalık silahlı sahnesi bu filmde çekilmiştir. en iyisi mi bilemiyorum ama gerçekten de baya başarılı bir sahnedir.

    ronin- 1998 yapımı bir john frankenheimer filmidir. filme robert de niro ve jean reno'nun efsane performansları damga vurmuştur. bu iki ismin yanı sıra son zamanlarda iyice popüler olan stellan skarsgaard ((bkz: thor) (bkz: avengers)) ve sean bean'de ((bkz: boromir)* (bkz: game of thrones)) kadroda bulunmaktadır. heat kadar über bir film olmasa da gerçekten iyi filmdir.

    spy game - 2001 yapımı bir tony scott filmidir. scott biraderlerin* daha az başarılı olanı tarafından yönetilen filmde robert redford ve brad pitt oynamaktadır. bu filmde hikayenin anlatılma şekli gerçekten çok başarılıdır. aksiyon filmleri göz önüne alındığında gerçekten sıkılmadan izleyebileceğiniz ender filmlerdendir.

    son olarak;
    twelve monkeys - 1995 yapımı bir terry gilliam filmidir. yönetmeni şuan pek tanınmasada muazzam bir bilim kurgu filmidir ve gerçekten kafanızı çalıştırmanızı gerektirecek bir filmdir. hatta tek seferde tam olarak anlaşılamaması olasıdır. kadrosunda ise bruce willis ile birlikte o dönemlerde se7en ile birlikte ilk büyük çıkışını yapan brad pitt oynamaktadır. eski bir film olmasına rağmen production'ı çok iyidir öyle pek fazla da özel efekt yoktur. ve brad pitt akıl hastanesindeki bir deliyi oynamaktadır.

    edit: bir tanede bağımsız film koymadan olmaz diye düşündüm.

    bugünkü bağımsız filmimiz:

    another earth - 2011 yapımı bu filmde yetenekli ve hoş bir sarışın hatun olan brit marling oynamaktadır. güneş sistemimizde ikinci bir dünya'nın, bir nevi paralel evren kıvamında bir dünya'nın, bulunması ve tam da bu keşfin yapıldığı akşamda yaşanan bir kaza sonucunda yolları kesişen bizim sarışın hatun ile esas oğlanın hikayesini anlatmaktadır. tipik bağımsız (indie) filmlerinden epey farklıdır. ortalama bağımsız filmlerin aksine kendinizi öldürmek istemenize sebebiyet verecek yavaşlıkta değildir, konusu ilginçtir, ve production'ı çok başarılıdır. performanslar da gayet iyidir. kısacası izleyin derim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın