• 15
    oyundaki en zor mana verilen yer için, staff bölümü ile alakalı bir şeyler paylaşayım dedim. bilmeyenler için gayet faydalı olacaktır, ben de yakın vakitte öğrendim.

    staff bölümünde menajerler, antreman koçları, kaleci antrenörleri, fitness ve tedavi ekipleri falan var. öncelikle bu kartlar tek başına bir işe yaramıyor. anlatacaklarımın özeti de bu aslında. şimdi örnek olarak heading +15 bir gold kart alalım. malumunuz üzere bu kart bir maçlık seçtiğiniz oyuncunun heading değerine 15 puanlık bir ekleme yapıyor. eğer elinizde +15%'lik bir gold antreman koçunuz var ise bu 15'lik etki 15*%15=2.25 yani 15+2=17'ye çıkıyor. elinizde bir 15'lik bir 10'luk 2 tane de 5'lik(%) antreman koçları olduğunu düşünelim. bu durumda da ekstra etki 15*(15+10+5+5)%=5.25 yani 5 oluyor. bu durumda elinizdeki kart +20'lik bir etkiye sahip oluyor. buradaki matematik bu ancak bunu kullanmak pek de karlı değil zira kart etkileri sadece 1 maçlık ve elinizdeki oyuncunun zaten en aşağı bir 75'lik heading değeri olacaktır misal. istediğiniz değere sadece kupa finallerinde falan ulaşmak istediğinizde +15'lik bir kart gayet yeterlidir, fiyatları da ucuz. fitness kartları da ucuz ve değerleri yüksek, tedavi desen bugüne kadar hiç kullanmadım vs. ancak en büyük problem olan -en azından benim için öyle idi- kontratlar konusunda bu matematik baya bir işimize yarayacak.

    ben pc üzerinden oynuyorum. bir gold oyuncu için +13'lük bir kontratın değeri ortalama 600 coins. +28'lik kontratlar da 1.100 civarında geziyor. kendi kendime hep sorardım biz bu kadar kontrat arıyoruz millet bu kadar kontratı nerden bulup nasıl koyuyor açık artırmaya diye, numarası bu işte. az önce heading kartında kullandığımız mantığın aynısı kontrat meselesi için de geçerli. gold menajerlerden kontratlara etkisi olanlar +3, silver olanlar +2, bronze olanlar ise +1 etkiye sahip. tek bir menajer yine bir halta yaramıyor yani. diyelim elinizde 2 adet gold, 3 silver, 2 bronze menajer ve +13'lük bir kontrat var. bu kontrat oyuncuya uygulanırken yeni değeri bu menajerler sayesinde 13*(3+3+2+2+2+1+1)%=1.82 yani 13+1=14 oluyor. yani pek etkili değil. bu yüzden yapılacak olan üst sınır olan %50'ye kadar menajerleri toplamak. %50'ye ulaştığınızda yeni kontrat değerleriniz 13'lük için 19, 28'lik için 42 oluyor. gold menajerler genelde ucuz, 350-400 coins'e rahat bulunuyor. anlayamadığım sebepten ötürü silver'lar nispeten pahalı, ortalama 1.500 coins denilebilir. bronze'lar zaten malum. ayrıca sadece takım başına çıkardığınız menajer için kontrat harcıyorsunuz.

    ilk anda ortalama 6.000 coins harcayarak bunu oturtmanız önerim. sonrasında menajer kontratı hariç kontrat almaya gerek duymayacaksınız, açtığınız packlerden çıkanlar gayet yeterli olacaktır zaten.

    öptkibby:s:s
App Store'dan indirin Google Play'den alın