• 2
    geldik konferans yarı finallerine..

    spurs-clippers
    spurs ilk turu beklediğim gibi 4-0 ile çok rahat geçti. diğer taraftan ise grizzlies gelir diyordum; clippers 4-3 geçti.
    parker vs. paul, güzel bir eşleşme. spurs'ün takım savunması paul'ü de zorlayacaktır. spurs çok zorlanmaz, 4-1 ile batı finali biletini alır.

    thunder-lakers
    lakers işi beklediğimden fazla uzatsa da yine tahmin edilen takımlardı ikisi de.

    okc, ilk turda lakers'tan 3 maç daha az oynadı. bu bir avantaj da olabilir, dezavantaj da.. sonuçta okc genç bir takım, onlar daha fazla maç oynayarak konferans yarı finallerine gelseler pek fark olmazdı diye düşünüyorum enerji açısından. ama şimdi ritimlerini kaybetmiş olabilirler.

    lakers ise denver serisini 7. maçta geçti. bu bence lakers adına iyi oldu. 6. maçta kobe gastroenteritis teşhisi ile maça çıktı, çok bitkin bir haldeydi. buna rağmen takımını sırtladı. ama bynum ve gasol ikilisi özellikle de bynum aşırı ciddiyetsizdi. zaten bynum'ın yıldız olmasının önündeki en büyük engel bana kalırsa budur, mental sorunlarıdır. 6. maçtan sonra kobe, "metta*'nın geri dönecek olmasına seviniyorum, en azından sahada elinden geleni yapacağını biliyorum." minvalinde şeyler söyleyerek gasol ve bynum'a ayarın kralını verdi. 7. maçta cezasını tamamlamış artest, iyi şut soktu ve 15 sayılık bir katkı yaptı. 7 maçtır oynamıyordu ve bu maç bir nevi ısınma turu da oldu aslında. kobe'nin açıklamalarının(u: "metta'nın geri dönecek olmasına seviniyorum, en azından sahada elinden geleni yapacağını biliyorum.") da etkili olduğunu düşünüyorum; gasol de iyi bir oyun oynadı ve lakers adına maçın en skoreri oldu. lakers kendine geldi biraz bence.

    westbrook, sessions karşısında çabukluğunu kullanacaktır. okc bu matchuptan karlı çıkacak. artest'in durant'e yapacağı savunma belirleyici. ve elbette pota altında bynum'ın göstereceği kararlılık. perkins'e karşı ciddi bir boy avantajı var, bunu kullanması lazım. zaten eğer 2 uzunu da etkili kullanabilirsek seriye ağırlığımızı koyabiliriz.

    eski dostumuz fisher kritik anlarda üçlükleri gönderebilir. gitmesine çok üzülmüştüm. zor olacak rakipte görmek..

    harden-artest sürtüşmeleri olabilir, artest'in ceza aldığı pozisyona da bakıldığında görülecektir ki artest'in sinirlerine hakim olması şart. çünkü o pozisyonda da harden önüne geçmeye çalışıyor. artest de yapmaması gereken bir hareket yapıyor ve dirseğiyle vuruyor. 7 maç cezayı da aldı sonra..
    http://www.youtube.com/watch?v=PSSjtEMm8YA bahsettiğim pozisyon..

    okc iyi bir takım ama hem tecrübesizler hem de bazen fazla bireysel oynuyorlar. ek olarak boyalı alandaki avantajımız var. ve tabiki kobe bryant.
    taraftarlığımın da etkisi var elbette ama ben sanılanın aksine okc'yi eleyebileceğimizi düşünüyorum.
    4-2 lakers!

    sixers-celtics
    ilk tur başlarken kimse 2. tura sixers ismini yazmadı. ama hayat çok garip işte. ilk maçtan rose sezonu kapattı geçirdiği sakatlıkla. sonraki maçlardan birinde de noah sakatlandı. bulls avantajını bir anda kaybetti. 6. maçta c.j. watson son anlarda biraz akıllı oynasa belki yine de 2. turda bulls olacaktı ama sixers işi bitirdi ve şimdi 2. turda. celtics ise beklediğim gibi hawks'ı eledi ve 2. turda. seri zaten 1-0 celtics lehine şu anda. sixers en fazla 1 maç alır diyeceğim ama bakarsın kg, pierce sakatlanır falan doğu finali oynarlar :) o zaman şöyle söyleyelim; eğer bir sakatlık vs. olmazsa 4-1 celtics.

    heat-pacers
    ben bu satırları yazarken bu takımlar çok uzaklarda zaten ilk maçı oynuyorlar. maçın bitimine 6 dakika var ve durum 84-80 heat lehine. saha avantajı heat'te. james, 3. kez season mvp ödülü'nü aldı ve hâlâ bir şampiyonluğu ile finals mvp ödülünün olmaması muhabbetleriyle yeniden muhattap oldu. aslında haklı bir eleştiri ama bazen boku çıkarılıyor. neyse, uzun lafın kısası; lebron, bu sene şampiyonluğa iyice odaklandı. bulls'un da elenmesiyle beraber doğuda tek rakipleri celtics. pacers'ın pek avantaj sağladığı bir eşleşmesi yok. 4-1 ya da 4-2 heat.
App Store'dan indirin Google Play'den alın