• 10
    --- alıntı ---

    avusturya'daki turk vatandaslari ve turk kokenli avusturyalilar, siyasi ve etnik durumlari fark etmeksizin isinde gucunde insanlar olup, teror saldirisi yapacak, teror orgutlerine insan kaynagi saglayacak durumda degillerdir. kimlik catismasi yasayan ve kendisini ne avrupa'ya ne de turkiye'ye ait hissedemeyen yeni nesilde her ne kadar ergenlikten yetiskinlige geciste selefi gruplara yonelik bir sempati olustugu gercegini yoksayamasak da, bu cocuklar genelde kendileri ya da aileleri agir travma yasamis tipler olmadigindan ve gecim sikintisi cekmediklerinden, bu tur gruplara yonelik besledikleri sempati zamanla yok olup gitmektedir. videoda turkce konusan kisilerin saldirganlar oldugunu hic sanmiyorum. saldirganlar muhtemelen bosnaktir cunku isid'in rakka dustugunde bile bosna'da egitim kamplari vardi*. ingiltere, almanya, danimarka, isvec gibi ulkelerden isid'e katilan 100 kisiden 70'si balkan, kalanlarin cogu kafkas veya rus kokenli olup, tek tuk etnik olarak o ulkenin yerlileri de bulunmaktaydi. ozellikle bosnak ve cecen ab vatandaslarinin ergenlikte selefi gruplara duydugu masum sempatinin orgut militanligina donusmesinin arkaplanindaki gercek ise, kendilerinin ve ailelerinin yasamis oldugu travmalar, icerisinde bulunduklari gecim sikintisi ve vatansizlik hissiyatidir. kimlik bunalimi icerisindeki turk ve hatta gorunurde turkiye'den nefret eden sunni kurt genclerin, gorece guclu bir devlet olan turkiye'ye yonelik olan aidiyet duygulari da, kendilerinin selefi militanlara donusmesini engelleyen faktorlerden biridir. diger yandan fransa haric, araplardan jihatci orgutlere katilim oldugunu hic gormedim. teroristlerin isimlerine bakip arap oldugunu dusunmeyin. adam danimarkali, sarisin, mavi gozlu, 2 metre boyunda. onceki ismi atiyorum hans mortensen; musluman olmus, ismini ebu hebele el hubele gibi birsey yapmis. kod adi degil yanlis anlasilmasin -resmi olarak da degistirmis ismini. yakalaniyor ve ulkesinde terapi goruyor. tabiki yeni ismiyle. ismi goren aa arapmis diyor. bu en uc ornekti. balkan ya da kafkas kokenli olan teroristlerin de istisnasiz hepsi isimlerini arapca isimlerle degistiriyor.

    avrupa ulkelerinin kime vize verip kime vermemesi gerektigini bilmedigi iddiasi komiktir. bir * avrupa ulkesinde gocmen ve multecilerin entegrasyonuyla ilgilenen bakanlikta calisiyorum. kimin terorist olma potansiyeli tasidigi, kimin cesaret edip suriye ve libya'ya savasmaya gitme potansiyeli tasiyip, kimin ulke icinde propaganda faaliyetlerinin otesine gidemeyecegi ve kimin ulke icinde teror eylemlerinde bulunabilecegi gectim polis kayitlarini, gocmen dosyalarinda bile 100% isabet oraniyla acikca yaziyor. dogal olarak bu insanlar surekli takip ediliyorlar. ama eyleme gecene kadar kolay kolay kimse dokunmuyor. diger tarafta bunlara silah saglayan, istihbarat orgutleriyle baglantili olduklari suphe goturmez rus, arnavut, bulgar mafya orgutlerini de isin icine kattigimizda olay iyice karmasik bir hale geliyor.

    kisacasi, avrupa'da bir hayalet geziyor -nazizm hayaleti*. suriye'deki savasa dahil olmus butun taraflar, bu hayaleti ete kemige burundurmek icin ellerinden gelen herseyi yapiyorlar. diger bir deyisle, 11 eylul ile baslayip suriye meselesiyle zirveye cikan olaylar avrupa irkciliginin yeniden hortlamasina sebep olmak uzere. her “kapilari acariz suriyelileri salariz haa” cikisinda avrupalilarin aman kulturumuz, toplum yapimiz bozulmasin, gocmenler pembe gotumuze hallenmesin diye korktugunu sandiniz. oysa liberal avrupa'nin korktugu sey gocmenler degil, bizzat avrupalilarin ta kendisiydi. yani korkulan sey avrupa asiri sagiydi. asiri sagin yukselmesi sadece ingiltere’de ukip’nin, fransa’da le penlerin front national’inin, danimarka’da dpp’nin oylarini artirip iktidarin kendisi ya da ortagi olma ihtimali degil; bu gruplarin tum avrupa siyasetini kontamine ederek merkezde yer alan populer siyasi gruplarin da cok buyuk bir hizla sag populizme yonelmesi anlamina gelmektedir. onumuzdeki 5 yil avrupa sagindaki halihazirda var olan yukselisin muthis bir ivme kazanacagini gorecegiz. yarattiklari tum degerler, yine kendileri tarafindan bir sure askiya alinacaktir.

    binlerce nukleer bombayla donanmis, karsilarinda sovyetler gibi kendilerini hem ideolojik hem de askeri anlamda durdurabilecek gucte bir dusmani bulunmayan bu yeni tip nazizmin yahudileri ise, avrupa'da yasayan muslumanlar olacaktir.

    --- alıntı ---
  • 11
    umarım hepsi iyidir. mümkünse kalabalık ortamlardan uzak dursunlar. güvende kalsınlar.

    bunun dışında dünyanın en yaşanılası en güvenli kentlerinden birinde bile terörden tam olarak güvende olamamak dünyanın geldiği hali gösteriyor.
    ne var ya şu dünyayı hem kendinize hem başkasına zehir etmeseniz. sırf farklı düşünce taşıyor diye başkalarına zarar vermeseniz. şurada maximum 80 yıl yaşanılıyor zaten.
    güzel güzel yaşayın işte. bütün dinler öldürmeyi yasaklamıyor mu? hoşgörülü olun demiyor mu? neden bu kavga, bu dövüş?
App Store'dan indirin Google Play'den alın