• 1617
    yıllardır transferde geç kalmış, isabetsiz transferler yapmış, üç kuruş kar edilecek gözüyle bakılıp milyon dolarlar çöpe atmış takımın yönetimi olarak taraftarının haklı serzenişlerine maruz kalan yönetimdir. bu yönetim aklı başında, akıllı adımlar atıyor, teknik kadro işinin ehli ama transfer konularında onlardan daha tecrübeli olan taraftarlar var. her sene aynı senaryoyla oynanan filmi bu taraftar artık ezberledi. giriş bölümündeyiz ve gelişme bölümüne geçeceğiz. taraftar giriş bölümünde olacakları söyledi, pek aldırış edilmedi. şimdi gelişme bölümünde olacakları söylemeye başladı. aldırış edilmezse ne olacağını biliyorlar. sonuç bölümü ise herkesin bildiği son dakika transferleri. biz bu filmi defalarca seyrettik ve ezberledik.

    büyük kulüplerde transfer bitmez. sezon içerisinde eksik gördüğü bölgeye alternatif oyuncuyu hemen araştırır ve bulurlar. transfer sezonu başladığı zaman hemen imza attırırlar. hatta sezon ortasında söz keserler. başka bir takımın gelip fiyat yükseltmesine izin vermezler. bizim sezon başından beri eksik olduğumuz bölgeler belli. ilk 11'de değişen yerler belli, arayış içinde olunan bölgeler belli. kanatlar+forvet. sezon içinde araştırmaya başlanıp oyuncular izlenilmeliydi. transfer sezonu resmi olarak başladığında imzalar atılmalıydı.

    şimdi euro 2012 başlıyor ve bu turnuva sonunda oyuncu almak çok zor olacak. hele o oyuncu iyi bir turnuva geçirdiyse fiyatı hemen artacaktır.

    ortada bir gerçek var ve yerli oyuncu kalitemiz sınırlı, yeterli değil. hangi sistemde oynarsan oyna takımında mutlaka iyi yerliler bulunmalıdır. ister şampiyonluğa oyna, ister şampiyonlar liginde oyna takımında mutlaka iyi yerli futbolcular olmalı. bu bir kuraldır. başarı, yerli oyunculardan geçer.

    yerli oyuncular belli. fayda verecekleri belli olan isimler çok açık. biz bu oyuncuları ne tff kararına göre ne de uefa kararına göre alıp almayı düşünmemeliyiz. ne karar verilirse verilsin bu yerli oyuncular takıma kazandırılmalı. avrupadan men edlirsek en kaliteli yerli oyuncular bunlar. başka yok. altyapımız çok iyi çalışmıyor. oradan futbolcu alırız desek boşa demiş olacağız.

    başkan oldukça amatör bu işlerde fakat biz taraftar olarak adı galatasaray'da transfer sezonu adlı filmi ezbere biliyoruz. dakika dakika, saniye saniye ne olacağını çok iyi biliyoruz. biz taraftar olarak üstümüze düşen görevi yapıyoruz. ufaktan senaryoyu anlatıyoruz. yıllardan beri oynayan senaryoyu değiştirmek onların elinde.

    sabredelim, bekleyelim ve görelim ama artık son dakikaya gelip buna da şükür demek istemiyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın