• 4946
    kadrosu güçsüz değil, eksiktir. bana kalırsa da en büyük eksik kanatlarıdır.

    iyi bir takım olabilmek için her mevkinin iyi işlemesi gerekir. oldukça basit ve işleyen bir kural. bu yıl için takımımıza kaba taslak bir bakalım;

    stsl'de 23. hafta sonunda en çok puan toplayan, en az gol yiyen, en fazla gol atan ekip durumunda. görünüş harika.

    kalemizde ve savunmamızda sıkıntı yok. tam kadro olunduğunda gol pozisyonu dahi vermeyen bir görüntü çiziyoruz. sadece alternatiflerin iyileştirilmesiyle o küçük sorun da ortadan kaldırılabilir.

    orta sahada melo ve selçuk ikilisi çok iyi işler çıkarıyorlar. uyumları gayet iyi. orada da bir sorun yok. defans hattında olduğu gibi alternatiflerinin arttırılması veya iyileştirilmesiyle sıkıntı kalmaz.

    geldik zurnanın zırt dediği ve esas sorunun olduğu yere; kanatlar. sezon başından beri bas bas bağıran, sürekli olarak aksayan ve hücumsal anlamda hiç bir zenginliği olmayan mevki bizim açımızdan. ilk maçtan itibaren; eboue-sabri-kazım-riera-emre dönüşümlü olarak denendiler. defansif açıdan takıma olumlu katkıları olduğu aşikâr, ancak onlardan asıl beklenen ofansif zenginliği istenilen düzeyde sağlayamıyorlar. galatasaray gibi bir takımın kanat oyuncusundan beklenilen; her şeyden önce çalım yeteneğinin olmasıdır. bunun yanısıra elbette süratli olması, iyi şut atabilmesi de gerekir. pek tabii elinden geldiğince defansa yardım da olmazsa olmazıdır. mevcut kadroya baktığımızda; bütün bu özellikleri taşıyan 1 tane bile oyuncu yok. kimisi iyi şut atar, kimisi defansa çok yardımcı olur, kimisi de hızlıdır. ama bütün bu özellikleri tek çatıda toplayabilen kanat adamı maalesef yok. esas sorun da burada işte. bu eksiklikte. bu eksiklik kapatılırsa en büyük sorun çözülmüş olur. mümkünse 2 adamla...

    ileri uca baktığımızda milan - johan uyumu çok iyi. fazla sayıda gol pozisyonuna girip & girdirip skora çok olumlu katkıda bulunuyorlar. lâkin birisi sakatlandığı veya kart cezası aldığı takdirde ciddi şekilde aksıyor orası. birinci alternatif konumunda olan sercan; şu zamana kadar beklentileri karşılayabilmiş değil. oraya da bir transfer olsa iyi olur ama bana kalırsa kanat kadar acil değil. tabii bu forvetin sercan'ın bir tık üzerinde olması çok yerinde olur.

    bir de tabii, bütün bu teknik - taktik detayın yanında fatih terim faktörü var. oyuna doğrudan ve olumlu etki eden bir hoca; ki bunun çok faydasını görüyoruz bu sene. 28 ocak 2012 bursaspor galatasaray maçı'nda da yapabileceği en mantıklı değişiklikleri yapmış, ancak top çizgiden içeri girmemiştir. bu sene dışarıda oynadığımız samsun maçı'nda da hemen hemen aynı hamleleri yapmış ve maçı almıştı. o zaman kral ilan edenler, şimdi yerin dibine sokmasınlar. dün akşam ile samsun deplasmanını kıyaslarken şunu da unutmayalım; samsun maçı'nda hoca, ideal ileri ikilisiyle başlamıştı ve elinde extradan bir sercan hamlesi vardı. bunları göz önünde bulundurup eleştirirsek daha uygun olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın