• 63
    yan yana oynamalarında en büyük dezavantajlardan biri de top çıkarırken seri ve teknik olmadıklarından aralarında yaptığı paslar olması gerekenden uzun sürüyor.
    örneğin, selçuk inan takım arkadaşını 2 saniye içinde topla buluştururken bu iki arkadaşın aralarında yaptıkları 2 pas 30 saniye içinde gerçekleşiyor. hal böyle olunca rakip takım yerleşiyor, galatasaraylı diğer oyuncular markaj altında kalıp boşa çıkamıyorlar.

    sonra da bu iki aygır arkadaşımız dönüp takım arkadaşlarına 'boşa çıkmıyosunuz yea' diye serzenişte bulunuyorlar. yemezler arkadaşım. pas dediğin isabetli ve isabetsiz şeklinde ikiye ayrıldığı gibi isabetli olanlar da kendi içinde ayrılır. sen topu servet'e atıyorsun tamam da nasıl atıyorsun. öyle bir pas atıyorsun ki adam zaten ağır bir de 2 metre gerisine atıyorsun. hem olgunlaşacak bir atağın amına koyuyorsun, hem takım arkadaşını yoruyorsun. topu alan o vatandaş zaten yavaş ve top tekniği yok. bakıyor ileri, rakip yerleşmiş durumda takım arkadaşları demarke değil. yine atıyor sana, atıyor ama nasıl. topu tutayım derken nefes nefese kalmış olduğundan dengesiz bir pas. arkana geliyor, seni de yoruyor. sonuç olarak 30 saniye çalıyorsun, atağın gelişimini engelliyorsun, takım arkadaşlarını marke durumda bırakıyorsun. bu yüzden futbolda geriden oyun kurabilen stoper pek çok şeyden önde gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın