• 54
    tum takim taraftarlari arasinda giderek azalan davranistir. kendi tecrubelerimden ornek verirsek, yaklasik 20-25 yil oncesinde cok yaygin bir durumdu. galatasaray'in 88-89 avrupa zaferlerinde fenerlisi besiktaslisi bir cok arkadasimla sokaklari turladigimizi hatirlarim. kendi adima da fenerbahceyi bile bir yabanci macta desteklemek garip gelmiyordu. hatta fenerbahcenin meshur bordeaux galibiyeti cocuklugumdan net hatirladigim az sayidaki mactan biridir.
    o zamanlarda arada tek tuk de olsa fenerliyim arkadas galatasaray'i tutamam mentalitesindeki insanlari hatirliyorum, ancak ya cok az sayida idiler, ya da yabanci bir takimi tutmak tabu sayildigindan gizli gizli yaparlardi bunu. cogu zaman milli mac havasinda gecerdi turk takimlarinin avrupa maclari.
    ne zaman ki omer cavusoglu televizyonda milyonlarca kisinin onunde acik acik galatasaray'in barcelona'ya yenilmesini istiyorum dedi, olay orada koptu. sonra bu is giderek buyudu, tum takimlarin taraftarlarina yayildi ya da gizlice yapanlar ortaya ciktilar. stadlarda haydi arsenal, kocum porto pankartlari gorunur oldu.

    kendi adima konusursam, uzun sure fenerbahce haric diger turk takimlarinin galibiyetleriyle yine mutlu oldum. bir sure sonra besiktas da cikti listeden. trabzon ve diger anadolu takimlarinin avrupa'da basarili olmasi hala zevk veriyor bana, bu takim taraftarlari galatasaray'i artik pek desteklemese de.
    ne bileyim, insan garip oluyor lyon:0-denizli:1 skorunu falan gorunce.
App Store'dan indirin Google Play'den alın