• 2680
    kaleci: mert, uğurcan, altay
    defans: mert m, zeki, çağlar, apokerim, ozan, ahmetcan, ferdi, eren
    orta saha: ismail, salih, hakan, orkun, irfan can
    hücum: cengiz, arda, kerem, barış, semih, enes, kenan

    bir sakatlık olmadığı sürece bu kadroyla turnuvaya gitmek gerektiğini düşünüyorum.

    bir aksilik olması durumunda da; kaan, emin, rıdvan, yusuf, can, erencan kadroya alınabilecek isimler bence.

    milli takımın sorunu bence kaliteden ziyade oyuncu profili. fiziki açıdan çok kuvvetli hücumcularımız yok. barış alper ve enes dışında -belki biraz da kenan- rakip savunmayı yıpratacak bir hücumcu aklıma gelmiyor. hiç beğenmesem de orta sahada ismail yüksek dışında enerji katabilecek bir futbolcumuz da yok. ferdi gibi çok teknik ve hücum anlamında çok şey katabilecek bir oyuncumuz var ancak fiziken ve savunma anlamında sıkıntılı. öbür tarafta mert müldür hemen her konuda vasat kalırken; zeki de savunmacılık anlamında mert’in önünde olsa da hız ve hücum katkısı olarak vasat seviyede olan mert’in de gerisinde. formda ve sakatlıksız gidersek çağlar ve abdulkerim’in savunmada birbirini tamamlayabileceğini; ozan’ın çağlar’a, ahmetcan’ın da abdulkerim’e alternatif olabileceğini düşünüyorum. kalede sıkıntımız büyük olsa da bu tarz turnuvalarda milli takım tecrübesinin daha önemli olduğunu düşünüyorum. bu yüzden ehven-i şer olarak kalede mert başlamalı bana göre.

    bu düşüncelerimin ışığında bence ana planımız: mert; zeki, çağlar, apokerim, ferdi; ismail, hakan; barış, orkun, kenan; enes ilk 11’i üstüne kurulmalı. ön üçlümüzün kendi başlarına çok yaratıcı olmayacağını kabul etmekle birlikte fiziken geride kalmaktansa yaratıcılık işini ferdi, hakan ve orkun’a bırakmak daha mantıklı olacaktır.

    skor bulunamayan maçlarda kenardan cengiz, arda, kerem, semih, irfan can içeri atılabilir. bu jenerasyonun ilk turnuvası olacağı için beklentim gruptan çıkılsa yeter şeklinde. o yüzden bu çocukların ve montella’nın çok ağır bir hezimet yaşanmadığı sürece üstlerine gitmemek gerektiğini düşünüyorum.

    gs perspektifinden bakarsak dilerim kaan ayhan’a ihtiyaç duyulmaz ve sezon biter bitmez ameliyatını olup ağrılarından kurtulur. kerem ve barış’ın da iyi performans gösterip piyasa değerlerini yükselterek takımımıza iyi bir bonservis geliri kazandırıp avrupa’da bizi başarılı bir şekilde temsil etmelerini isterim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın