resim
Nicolò Zaniolo
Takım:Atalanta
Mevki:On Numara
Yaş:25
Boy:1.90
Uyruk:İtalya
  • 1392
    barış, kerem ve berkan'a ne kadar toleranslı olduğumu onlarla ilgili entrylerime denk gelen renktaşlar bilir. bunun evlatçılıkla ilgisi yok. bu çocuklar düşük imkanlı ortamlardan, tırnaklarıyla kazıya kazıya kendilerini geliştirerek çıktılar. o yüzden mesela barış bencillik yaptığında veya kerem top kontrol hatası yaptığında o kadar kızamıyorum çünkü "çocuğa keçiören'de, erzurum'da ne eğtiimi vermiş olabilirler ki, kötü alışlkanlıkları normal" diyorum. ama zaniolo bencillik yaptığında "ulan eşek, ananın karnından çıktığın günden beri senin kafana vura vura modern futbol ve fundamental eğitimi vermişler, yine de kötü alışkanlıklarını kıramamışlar, tuh sana" diyorum.

    dolayısıyla yusuf ve zaniolo için aynı optimizmde değilim çünkü ellerinin altında bütün imkanlar varken geldikleri seviye ortada. kimse kusura bakmasın, türkiye liginde 13. olmuş galatasaray bir futbolcu için kariyerin dip noktasıdır. burada bile fark yaratamamak veya kadroya yedekten bile giremiyor olmaksa kendileri adına büyük hayal kırıklığı olmalıdır.

    şimdi yusuf ve zaniolo bu imkanlardan ve eğitimlerden geçmiş, iki yetenkli topçu; gelip burada zorlanıyorsa burada 2 ihtimal var.

    - emre mor sendromu: bu çocuklar şımarık ve mental olarak serbest düşüşte.

    - ya da bir afallama sürecindeler ve ne olduğını anlamaları uzun sürüyor.

    umarım ikincisi gibidir. her türlü bir şansı hak ediyorlar. ama sezon başı itibariyle bir şeyler göstermeye başlamaları şart.

    he özellikle zaniolo tavan potansiyel olarak top seviye olduğu için ekstra sabrı hak ediyor belki ama kendisini 15-20'ye elden çıkarmak isteyenler mentalitesi budur arkadaşlar. 15 milyon bizim için büyük para. performans, uyum, sakatlık vs derken ciddi bir risk yönetiyoruz. sabırlı ama akılcı olmakta fayda var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın