• 21
    https://gss.gs/ixY.jpg

    29 mayıs 1988 galatasaray boluspor maçında açılan pankart.

    pankartın öncesi de var aslında. galatasaray'ın amacı kurucumuz ali sami yen bey'in belirttiği gibi her daim "türk olmayan takımları yenmek" olmuştur.

    jupp derwall türkiye anıları kitabının 69 ve 70. sayfalarında galatasaray'daki ilk sezonundan * nasıl bahsetmiş, gelin bir göz atalım:

    --- alıntı ---

    o sezon türkiye şampiyonu olamadık, ama buna karşılık trabzon'la oynadığımız finalde federasyon kupasını kazandık. (bkz: #421775) başkanımız ali uras sadece ilk başarısını değil, ikinci başarısını da elde etti. bir çim saha yerine iki tane fevkalâde çim saha yaptırdı. ayrıca gençler için bir toprak saha hazırlandı. bunun dışında, basketbol takımımız için bir de kapalı spor salonu yapılmıştı. açılışı, zamanın başbakanı rahmetli turgut özal'ın şahsen yapmış olması, hepimize büyük onur vermişti.

    iki zor yıl geride kalmıştı ve hiç kimse bunun yeni bir dönemin başlangıcı olduğuna inanmıyordu. bugün, galatasaray'la iyi ki üçüncü ve dördüncü yılda şampiyon olduk, diye düşünüyorum. başarının elde edilmesinde ne şansın ne de sihirbazlığın rolü olamayacağı bir kez daha kanıtlanmıştı. sadece süreklilik taşıyan, geleceğe yönelik planlı bir yapılanma sonuçta başarıyı getirebilirdi.

    başlattığımız girişimlerle bir işaret verdiğimize inanıyorum. çünkü çim sahalar asgarî düzeyde para ve iş gücü harcanarak tamamlandı. takım da o andan itibaren her türlü yardımı göreceğini kavradı. karşılığında beklenen ise yüksek bir performans, puan cetvelinde iyi bir yer, mümkün olursa şampiyonluk ve avrupa kupası'nda iyi bir dereceydi.

    --- alıntı ---

    gördüğünüz gibi, 1985 yılında ligde hali hazırda 12 yıldır şampiyon olamayan galatasaray'ın hedefi "mümkün olursa şampiyonluk" ve "avrupa kupası'nda iyi bir derece" imiş. nitekim bu amaçlar doğrultusunda herr derwall ve ekibi türk futbolunda yeni bir çağ açılmasına öncülük etmiş, 2000 yılında kazanılan uefa kupası ve süper kupaya uzanan yolculuk 15 sene öncesinden başlamış. bunu sağlayan etmenlerin başında galatasaray spor kulübünün ve ali uras yönetimi'nin vizyonu ve galatasaray taraftarının takımına olan inancı ile emsalsiz desteği gelmektedir.

    bahsettiğim gibi bu pankart ilk kez 1988 yılında açılmış olsa da bu düşünce galatasaray'ın var oluşundan beri mevcuttur.

    özetlemek gerekirse; "biz, adı geçenlerin pek çoğuyla rakip bile değiliz. aynı yoldan yürümedik, aynı yollardan geçmedik. benzer başarılarımız da yok. üstüne üstlük rütbemiz de farklı"

    tek büyük galatasaray!
App Store'dan indirin Google Play'den alın