• 926
    maalesef patladığımız maç. ancak şaşırmadım, bunun ayak sesleri geliyordu.

    takımın ciddi bir defansif zafiyeti var. artık bunun dillendirilmesi gerekiyor. mauro icardi top ayağına gelince oynayan bir tip, dries mertens 36 yaşında artık ve yapabileceği kadar defansif katkıyı yapıyor; ekstra ne talep edilebilir bilmiyorum. milot rashica bu konuda iyi olsa da muhammed kerem aktürkoğlu da bu konuda zayıf. "hücumcular defans yapmak zorunda mı" denilebilir; evet, zorunda kardeşim. burası galatasaray. alelade bir kulüp değil. yapmazsan olmuyor işte.

    orta alanda lucas torreira insan üstü bir performans sergilerken sergio oliveira'nın defansif katkısı ise sınırlı. sorun sadece koşu mesafesine indirgenmemeli bu arada, belki o konularda iyilerdir bir şey diyemem; defansif aksiyon bakımından zayıf kalıyor bu altılı. istatistiklere bakmadım, sahada gördüğümü söylüyorum.

    bu sene şampiyon oluruz / olmayız bilemem ama bu kafa ile bizi avrupa'da çiğ çiğ yerler. bu altılının defansif aksiyonları lige yeterli olabilir ama büyük sayılabilecek maçta gördük ne olduğunu. orta sahayı alamıyorsun bu altılı ile ki orta sahayı alamadığın her maç mahkum oynamaya mecbursun. en son bu maçta da gördük.

    o yüzden ikinci yarıda barış alper yılmaz girse diye düşündüm düşündüm durdum. o da ikinci golü yedikten sonra girdi zaten, bir anlamı kalmadı. barış en azından defansı sürekli yıpratan, orada sürekli pres yapan, mücadele eden, çalışan bir isim. hadi dizilimden vazgeçilmez diyelim en azından böyle bir değişiklik yapılmalıydı. ilk 15 dakika hariç hiçbir şey oynamadık çünkü, onda da muhtemelen bizim ismimizden korktular. çıka çıka da rashica çıktı!? gerçi 2-1'den sonra bir anlamı da kalmamıştı dediğim gibi.

    dere geçerken at değiştirilmez, maalesef bu düzenle bu kadroyla oynamaya devam edeceğiz gibi duruyor. ancak oyuncuların biraz daha özveri göstermesi lazım ki bu sistem tutsun. aksi takdirde bu sefer travma yaşayan biz oluruz.

    seneye de rashica kesin takımda kalmalı bir kere ama icardi'nin düşen fiziksel kalitesi kalıcıysa oraya önlem alınması lazım. ek olarak mertens'in de 1 yıllık katkısı iyiydi eyvallah ama takım kaldıramıyor bu kadar emekli adamı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın