• 3783
    her sene "acaba bu sene ne olacak" diye düşündüren takım. halbuki olması gereken şey, yönetimin her sene sabit bir bütçe koyup onun altına düşmeden transferleri yapıp kontratları yenilemesi gerektiğidir. panik transferleri böylesine büyük bir camianın basketbol takımına yakışmamaktadır. sene ortasında transfer olabilir elbette, eğer bir sakatlık olursa veya "haydi şunu da alırsak belki gerçekten şampiyon olabiliriz" diye düşünülüp yapılabilir belki. ama sene ortasında "ya aslında uzunumuz yok bir pivot alalım" şeklinde bir düşünce oluşturabilecek bir planlama yapılamaz. çünkü burası galatasaraydır.

    yapılması gereken ilk şey, iyi bir altyapı sistemi kurmak. çok ama çok az oyuncuyu a takıma kazandırabiliyoruz. bu oyuncuları kazandırmak hem maliyetsiz, hem de buy-out gibi bir durum yaratacak olası bir parlamada çok para da kazandırabilir. yapılması planlanan basketbol sahamız için ilk planlanması gereken şey a takım salonundan ayrı bir altyapı salonu ve bir de atletizm pistidir (darüşşafaka ayhan şahenk spor salonunda olduğu gibi). daha sonra altyapı koçlarına asgari ücretten bile düşük maaşlar vermek, bir ay parasını ödeyip bir ay ödememek gibi sıkıntılar yaşatmayıp her ay düzenli iyi bir para önerip türkiyenin iyi koçlarını toplamaktır. 1 adet futbolcunun senelik maaşını basketbola yatırarak bütün bunları sağlayabilirsiniz.

    ikinci olarak, şimdiki koçumuzu ya tutalım, tutamazsak da onun gibi genç ve iyi bir yabancı koç alalım. murat özyer gibi dönemleri bir daha görmek istemiyoruz.

    üçüncüsü, yabancı oyuncu havuzunda iyi olanları tutup verim vermeyenlerin yerine doğru adamları seçebilmek. bu en kolayı gibi görünse de aslında en zoru çünkü yabancı oyuncuların nasıl performans vereceği bazen belli olmuyor. örneğin bu sene euroleague'de facia bir sezon geçiren bayern münih'e bakarsanız yabancılar konusunda belki rubit dışında hepsinde çuvalladığını görürsünüz. bu iş antrenman videoları izleyerek olmuyor, bunun için iyi bir basketbol aklı ve yönetimi gerekiyor. bunu da başarabileceğimize inanıyorum.

    bunları başarırsak bence yapamayacağımız şey yok. umarım önümüzdeki senelerde kendi salonumuzda avrupa kupaları kaldırıp başarılarımızla övüneceğimiz bir ekol yaratabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın