resim
Berkan Mahmut Keskin
Takım:Bandırmaspor
Mevki:Sağ Bek
Yaş:22
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 28
    kadroda görmek istediğim türden oyuncu. süper bir yetenek değil ama çok çalışkan. sağ bek transferindense 3. sağ bek olarak berkan mahmut'un tutulması taraftarıyım. hatta omar'ı gönderip 2. sağ bek olarak bile düşünülebilir.

    berkan mahmut, yedek olarak güvenebileceğimiz bir oyuncuyu olsa yeter. yeni bir sabri olsa galatasaray milyonlarca lira tasarruf sağlar. alt yapıdan çıkardığımız her oyuncu ilk 11'in vazgeçilmezi olup avrupa'dan 15 milyon € teklif getirecek diye bir kaide yok. bizi vasat türk oyunculara yıllık 8-10 milyon ₺ vermekten kurtarsalar yeter. bir kaç mevkiinin yedeğini böyle kurtarsak maaş bütçesinde en az 4-5 milyon €'luk azalma olur. o zaman bernardeschi, isco gibi oyunculara gidersin ki kadro kalitesi artsın.

    yedekte tuttuğun oyuncu ülkenin en iyi oyuncularından olmak zorunda değildir. süper lig için ortalama üstü, vasat hatta bazen vasat altı olacak alt yapı oyuncularını kadroda tutmak ve şans vermek lazım. buna evlatçılık diyecekseniz de deyin. en basit örneğinden pena bize ismail çipe'ye göre ne kazandırdı? maç içinde iki top fazla tutmuş olabilir ama sonuca hiçbir etki etmedi. sonuca etki etmeyen bu hamle için 375 bin € çıkmış oldu cebimizden. bu demek değil ki ismail, galatasaray seviyesinde. kıyısında, ucunda bile değil. ama ismail gibi alt yapı oyuncularını kadroda tutarak sıfır verim verecek yedek oyunculara bu paraları bayılmaktan kaçabiliriz. alt yapıdan daha iyisi gelince de ismail'e yol verirsin. çok zor işler değil bunlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın