• 4092
    galatasaray basketbolunun vizyonu ve misyonunun çok ötesinde olan isim. galatasaray'ın başına gelişi de o dönemki başkanın galatasaray'ın mevcut statükosu ve vizyonunun üzerinde davranmasının bir sonucuydu. bir lig şampiyonluğu veya avrupa kupası, galatasaray basketbolu için ayrı ayrı birer mucize iken ikisini birden sığdırmayı başarmıştır.

    son sezonunda saha dışında yaşananları ve kendininkiler dahil söylemleri çok da mantıklı bir çerçeveden ala almamak lazım gelir. odeabank sponsorluğunun bittiği, başkan değişikliği ile galatasaray'ın her alanda özüne döndüğü, hocanın salona korumayla girebildiği enteresan bir dönemdi.

    azlığı ya da çokluğu ayrı bir konu ama hocanın aldığı maaş kadar bir bütçeyle sezonu çıkarmanın peşinde bir şube yönetimi oluşmuştu hocanın son sezonunda. "tayfa"nın gittiği bir edirne deplasmanında yaşanan olaylardaki tepkisinden ötürü zaten kara listedeydi ama "sucuk ekmek" döneminin konjüktüründe salon içinde hocaya tezahürat edecek taraftara saldıracak kadar aşılmıştı bazı şeyler. ona rağmen hoca sezonu bir şekilde tamamlamayı başardı. zaten erkek basketbol takımı da 4 sezonda azalarak bitip küme düşmenin eşiğine kadar geldi sonrasında...

    futbolda 7-8 yılda bir şampiyon olup teselliyi baskette arayan fenerbahçe taraftarı için her zaman boy hedefiydi. galatasaray'a gelmeden de böyleydi, galatasaray döneminde özellikle oynanaman 2014 serisindeki olaylarla iyice perçinlendi. anadolu efes'in başına geçtiği 2017'den sonra ise artık katmerlenerek devam etti.

    abdi ipekçi "arena" yıllarında galatasaray basketbol seyircisi olan kuşak, tayfa ile yaşanan olayların da etkisiyle efes'e geçtiğinde de hocanın peşinden gitmeye devam etti. özellikle son sezon tayfa korkusuyla maçlara geç girip erken çıkan, baskonia maçında tekme tokat dayak yiyen pek çok galatasaray basketbol seyircisi anadolu efes maçlarına gidip gelmeye başladı. bu durum sayesinde "atamancılık" biraz da tayfaya tepki gösterme aracı gibi bir olay oldu. 2017 sonrası hoca mütemadiyen tokatlayıp fenerbahçe taraftarını kudurttukça, olaylar f4'te rakip takım tribününe girip de hocaya maç boyu küfretmeye kadar gidince, pek çok fenerbahçeli "akil adam" iğrenç iğrenç saldırıp hedef göstermeye devam ettikçe galatasaray taraftarının sahiplenmesi de artmaya başladı. tayfa bile hocanın ulusal medyada dahi hedef gösterildiği bir final serisinde "aile içinde bir olay kapandı gitti" diye açıklama yapmak zorunda kaldı ama kimi ne kadar ikna edebildiği hep bir muamma olarak kaldı.

    bütün bu sahiplenmeyle paralel olarak dönem dönem hocanın galatasaray'a dönemsine yönelik kamuoyu yükseliyor. "böyle bir adamı bile kaçırdık" muhabbetleri oluyor. özellikle dördüncü fatih terim döneminin bitişi sonrası tamamen gerçeklikten uzaklaşan galatasaray internet aleminde, yeni başarılarına paralel olarak, dursun aydın özbek'e sallama aracı olarak kullanılıyor son günlerde. 20 yıla yaklaşan bir galatasaray basketbol taraftarı olarak tek söyleyebileceğim hocanın galatasaray'dan gitmesinin değil galatasaray'a gelmesinin sürpriz olduğu idi.

    anadolu efes'in 21 mayıs 2022 real madrid anadolu efes basketbol maçında kalabalık yapsın diye tiktok, instagram, youtube influencerlarına ve yarı-ünlü tayfaya yedirdiği avanta ile galatasaray basketbolu neredeyse bir sezon geçiriyor. bir sezon geçirmese bile sezon içinde ihtiyaç halinde o kadar parayı bir araya getiremediği için sakatlanan oyuncusunun yerine takviye yapamıyor. makas açılması diye bir konu varsa maddi olsun manevi olsun asıl buralarda var.

    kaldı ki galatasaray'ın başına gelmesi halinde murat murathanoğlu, murat aşık hatta enver aysever gibi tiplerden yemediği saldırıyı galatasaray'ın sözüm ona fenomenlerinden ve akil adamlarından yiyecektir. adam şampiyon oldukça hele hele feneri kudurttukça "canım hocam" yapan pek çok insanın son sezonda yönetimin de "gazlaması" ile "galatasaray'ı batırdı" diyerek savaş baltasını çekip en önde hocanın üzerine gittiği de hafızalarda tazedir..

    tüm bu laf salatasının özeti, galatasaray ile en sağlıklı ilişkisi 17123 numaralı üye olarak tebrik mesajı alıp fenerbahçe kudurttukça içimizin yağları erittiği düzeyde kalacaktır...
App Store'dan indirin Google Play'den alın