• 155
    eda erdem'in yaşı ve prime döneminden uzak oluşu, zehra güneş'in sakatlığı ve formsuzluğu düşünüldüğünde as orta oyuncu kıtlığı yaşaması ihtimal dahilinde. bu bölge için yetişen şu ana kadar parlamış bir oyuncu da yok. tek düzgün smaçörümüz hande baladın, o da performansı düşen ve bir türlü istenilen seviyeye çıkamayan bir voleybolcu. hande'den çok büyük beklentiler vardı ama o beklentileri karşılayabildiğini söylemek zor. yine de şu an için kendisinin bir alternatifi yok gibi gözüküyor. son turnuvalarda parlayan tuğba ise vakıfbank'ta yedek oturmayı tercih etti. oynamadığı için maç tecrübesi az ve bu potansiyeline yazık etmesine sebep oluyor ama tuğba'nın pek umurunda değil gibi. vakıfbank dünyanın en güçlü takımlarından bir tanesi olabilir ama parçası olmadıktan sonra bunun ne kadar anlamı var? bu konuda ebrar'ı tebrik etmek gerek. vakıfbank'ta haak'ın arkasında oturabilirdi ama o vakıfbank'ın birkaç gömlek altında olan thy'de oynamayı tercih etti ve şu an italya'nın en iyi iki takımından birinde oynuyor.
    kısacası smaçör mevkimizde de sorun var ama burada vargas'ın oynatılması bekleniyor. onun çin'deki performansı da iyi gibi gözüküyor fakat ligi takip etmediğim için kesin yargılarda bulunamayacağım.

    ebrar karakurt'un novara performansı fena değil ama ondan beklentim daha fazla. açıkçası benim gözümde boskoviç olmasa da bir egonu olabilecek kadar potansiyeli var. paola egonu'yu takip edenler bilir, çok iyi bir oyuncudur ama bazen hiç çekilmez. kesinlikle bir boşko olduğunu düşünmüyorum. eğer kazanmaya çıktıysa kazanır tabii. oyunculuğunu asla küçümsemiyorum. neyse ebrar umarım systiak seviyesinde kalmaz. o daha genç gerçi ama oyun görüşü zayıf ve çok geliştirebileceğini düşünmüyorum. bana fiziğinin ekmeğini yiyor gibi geliyor.

    ebrar harici yerinde şu oynar diyebileceğim başka bir pasör çaprazı yok. meryem boz 33 yaşında. ilerleyen turnuvalarda çok yararlanabileceğimizi sanmıyorum. formu düşüşte.

    takımın sigortası simge'nin de bu sezon yeterince performans veremediğini söylemek mümkün. prime döneminden uzakta. kendisinden başka sayabileceğim çok fazla libero yok. ayça iyi bir performans gösteriyor ama o da bir "prime simge" değil. simge umarım performansını toparlar.

    milli takım için 2 tane pasör adayı var. bir tanesi cansu, diğeri naz. naz eski gücünde değil ama cansu da muhteşem bir performans sergilemiyor. bu kızın potansiyelini çok yüksek görüyorum ama kendisi, kendi potansiyelinin ve konumunun farkında değil gibi geliyor. çabuk kırılıyor. bazı maçlarda çok beğeniyorum, bazı maçlarda istenileni veremiyor. naz'ın da milli takım ile ilgili sorunları var sanırım. olimpiyatlar sonrası kadroya da alınmamıştı.

    sözün özü; gelecek adına umut veren bir durumda değiliz. ben oyuncularımızın gelişim kaydedip gelecek turnuvalardan altın madalyalarla döneceklerini bekliyordum fakat biraz karamsarlığa kapıldım. mesela rusya yeni bir yapılanma sürecine girdi, güçlü dönecekler. biz ise alttan oyuncu çıkarmakta çok zorlanıyoruz. bu iş nereye gidecek çok kestiremiyorum ama toparlanmamızı umut ediyorum. bence 2022 vnl'e genç bir kadro ile katılmalıyız ki daha önemli turnuvalar için hazırlık süreci geçirmiş olalım. diğer ülkeler böyle yapıyor, biz de bunu denemeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın