resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 1863
    taraftarımızın ısrarla puzzle'ın son parçası olduğunu iddia ettiği futbolcudur.

    gedson gelince neye derman olacak? 1- geçiş hücumu yediğimizde elimiz daha güçlü olacak çünkü gedson geri koşabiliyor. 2- tam saha pres yaptığımız zaman çok iyi becerdiği şok presle rakibi daha kolay bozabileceğiz. 3- orta saha enerji olarak bir üst seviyeye çıkacak. 4- daha iyi kontra futbolu oynayacaksın çünkü gedson adam eksiltip dripling yapabiliyor. bu saydığım 4 maddeye eğer sakatlık durumu olmazsa iyi ihtimalle 8-10 hafta gedson'a tahammül edip kavuşacağız. gedson'u sezon biterken izleyeceğiz kısacası.

    peki, gedson neye derman olamayacak? 1- set oyununda yine beklere/kanatlara top indirip sonuç alamamaya devam edeceğiz. 2- orta sahada kapanan takımı çözebilecek kilit pasları yine atamayacağız. 3- 6 numarada sırtı dönük oynayabilen futbolcumuz olmadığı için berkan'ı o bölgeye kaydıracağız ve berkan'ı tam olarak yapamayacağı şeyler yüzünden değersizleştireceğiz. 4- denge oyunu oynamayı bilmediğimiz ve tempoyu ayarlayamadığımız için öne geçtiğimiz maçlarda bile gereksiz yorulacağız, puanlar kaybedeceğiz. bu saydığım dört maddenin telafi edilebilmesi için savunma önünde oynayacak bir 6 numaraya daha ihtiyaç var. bu 6 numaranın da 20-21-22 yaşlarında ülkesinden yeni çıkmış assunçao tarzı birisi olmaması gerekiyor. temel futbol bilgisini 1-2 büyük ligde ispatlamış, 25-28 yaş skalasında bir topçu olması lazım. daha net yazayım fernando reges'in "mümkünse" 2-3 yaş genç hali. 7-8-9 milyon euroya bu özellikte bir oyuncunun rahat bulunacağına inanıyorum.

    son olarak gedson'un beşiktaş derbisinde attığı pastan yola çıkıp gedson'a playmaker'lık yapar diyenler var. o pozisyonda babel çok iyi savunma arkasına sızmıştı. sergen sürekli welinton-vida bloğunu öne çıkarıyordu, defansı önde kurup oyunu rakip yarı sahaya yıkma işini iyi beceriyorlardı. bu yüzden de kusurları ortaya çıkmamıştı. bu sene neler olduğu ortada. özetle gedson o asisti savunmaya oturmuş bir takıma karşı yapmadı. yarı geçiş hücumu denecek bir atakta yaptı.

    o zamanlar sözlükte değildim ve kendisini pek beğendiğimi söyleyemem ama belhanda'nın gedson'dan daha playmaker olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. gedson, daha iyi futbolcu ama daha iyi playmaker değil. ya gedson'u alıp yine sıkıntı çekeceğiz ya da gedson'la beraber bir saha içi lideri alıp kusurlarımızı büyük oranda örteceğiz. ortası yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın