• 3954
    bizim takımın oynadığı futbola kıyasla beğendiğim ekiptir. yoksa ligimiz dışında herhangi bir orta sıra avrupa takımına ufacık bir reaksiyon gösterecek kabiliyetleri yoktur. benim için kıstas galatasaray..

    bizden çok daha iyi bir takım değiller belki ama bizim yapamadığımız önemli birkaç şeyi yapıyorlar.. bir kere kadroları bizden asla iyi değil, onu bi geçelim. kiralık oyuncuları batshuai ve pjanic ile biraz vida biraz da ghezzal dışında bizim takıma direk koyacağım futbolcuları yok. defans tandeminde welington ve montero ile oynuyorlar. acaba kaçımız bu ikiliyi formamız altında görünce korkulu rüya görmez. n'skala felan var sol beklerinde.. 34 ve 38 yaşındaki oyuncular ile orta alan kurmuşlar.

    peki mesele oyuncu kalitesi değilse nedir? bana kalırsa beşiktaş'ı bizden iyi yapan yegane şey sahaya yayılımları. hem hücumda hem de defansta bizden daha iyi alan parselliyorlar. iyi pres yapıyorlar deme sebebimiz çok koşmaları değil. her futbolcu maç boyu 15 km de koşsa yine iyi bir pres yapamayabilirsiniz. önemli olan yakın oynamak ve doğru pres yapmak. 11 kişi 30- 35 metrede oynarsa pres sonuç veriyor. bir başka artıları da kalabalık hücum etmek. bizim orta saha oyuncularımızın lig başından bugüne kadar olan maçlarda kaç defa ceza sahasına girdiği ile beşiktaş'ın oyuncularının kaç defa girdiklerinin istatistiği çıkarılırsa belirgin bir fark ortaya çıkacaktır. sol bekleri üst üste 2 maçta gol atıyor, bizim beklerin ligde sıfıra indiklerini bile görmedim henüz.

    21 eylül 2021 beşiktaş adana demirspor maçı'nda 3- 0'dan puan kaybetme sebeplerinin başında teknik adamları yatıyor. tempoyu iyi ayarlasa sonuç böyle olmayabilirdi, bunlar hep tecrübe isteyen şeyler. önemli olan 3 golü de akan oyunda ya da set hücumunda yememeleri. evet skor bizim adımıza çok güzel oldu ama yenilen gollerin ikisi duran top, biri de bireysel beceri ile atılan uzaktan şut golü. bu durum şimdilik beşiktaş'ı kötü yapmış olmadı. devamına bakalım ne olacak... sıkışık fikstür, avrupa maçlarının yıpratıcılığı ve sakatlıklar/ cezalar vs. daha da kötü duruma geleceklerdir.

    beşiktaş'ın bizden birkaç konu dahi olsa iyi olduğunu söylemek kötü bir şey değil.. aksine bunu kabul etmemiz lazım ki daha iyi olmak için çalışalım.. bizler sabaha kadar beşiktaş iyi veya kötü diyelim bir şey değişmez; önemli olan fatih terim'in bunları demesi. başarı, bizden daha iyisi varsa onu geçmek üzerine kurulu plan ile gelir. herkes bizden kötü olsa kimle rekabet edip gelişeceğiz ki..
App Store'dan indirin Google Play'den alın