• 14830
    klasik olarak, türkiye simülasyonu olarak gördüğüm sözlük.

    bizim insanımız hemen her şeyi abartıp işler yolunda gitmeyince de yerin dibine sokmakta bire bir. daha önce de belirttim yine belirteyim; iyi değiliz. ama abartılan kadar da kötü değiliz. tavsiyem; eğer bir maç sonrası sinirliyseniz, gidin bir çay / sigara için. dışarıya çıkıp bir hava alın, ne bileyim sakinleşin işte bir şekilde. dünyada tek biz berabere kalmıyoruz ya da yenilmiyoruz. tek şampiyonluk kaybeden de biz değiliz. oluk oluk para harcayan paris saint germain geçen sezon * liginde şampiyon olamadı. onları asmak lazım o zaman!?

    şunu da kabul etmek gerekir ki genel olarak ülke futbolu çöküşte, biz de haliyle çöküyoruz. bize * bir devrim gerekiyor maalesef. dünyada futbol sadece bir oyun olmaktan tamamen çıkmış durumda. artık bunu anlayıp parayı asıl potansiyelli oyunculara, bu oyuncuların ve altyapıdaki gençlerin futbol eğitimine, antrenörlerin eğitimlerine gömmeliyiz. sorun sadece biz değil, tüm ülke bu arada. biz yavaş yavaş yapmaya başladık gibi en azından * ancak transferle iş bitmiyor, alınanları bir üst seviyeye de taşımalı teknik ekip. bu arada avrupa'da da başarı beklemeyin. perşembe akşamki maçı * kaybederiz. takım hiç hazır değil. bu tip bir sürecin meyveleri kendini uzun vadede verir zaten. sabır şart.

    dediğim gibi avrupa'da başarı falan beklemek biraz da hayal. olsa bile sürekli olmaz. parayı bulan 3, 5 yıldız getirip bir yıl, hadi iki yıl başarılı oluyor. sonra kadro uyumunu / iştahını / kondisyonunu bir şekilde yitirince o kaliteli oyunculara ödenen maaşlar sırtta kambur oluyor. sonra da gelsin feda sezonları, ekonomik buhranlar, ffp'ler. yıllardır aynı terane.
App Store'dan indirin Google Play'den alın