• 14815
    galatasaray'ın yarıştığı herhangi bir spor branşında, herhangi bir direkt rakibi hakem desteği ile maç kazanıyorsa bu rakip ister manchester city gibi oynasın, isterse damwon gaming gibi oynasın bir galatasaray taraftarının yapması gereken adalet aramaktır.

    futbola gelecek olursak verilen veya verilmeyen kartlar, penaltılar maçın sonucuna direkt etki ediyor. verilen bir sarı kart oyuncunun daha sakınarak oynamasına sebep oluyor ve bu da hata yapma olasılığını güçlendiriyor. penaltıdan yenilen bir gol ve skor olarak geriye düşme takımı hem psikolojik hem de fiziken yıpratıyor. üstelik golü atan takım daha da dirençli hala geliyor. hatta bu psikolojik ve fiziksel durum sonraki maçlara bile yansıyabiliyor.

    tüm bunlar ortadayken "bana ne hakemden, ben rakibimin oyununu öveceğim." denilirse elbet galatasaray taraftarından tepki yenilir. çünkü hakem adil olsa ve rakipler geri düşse, eksik kalsa, oyuncusu erken sarı kart görse ve benzeri şeyler olsa oyunun sonucu farklı olabilir ve bu da şampiyonluğa mal olabilir. hadi sonuç değişmedi diyelim. geri düşmenin, eksik kalmanın psikolojik ve fiziksel yıpranması sezon genelinde işimize yarayabilir.

    adalet aramak, hakem konuşmak işte bu işlere yarayabilir. hayır rakipleri övmeyin demiyorum, hobi olarak yine övün ama taraftarı olduğunuzu iddia ettiğiniz takımın sosyal medyadaki sesi olduktan sonra övün.
App Store'dan indirin Google Play'den alın