• 3604
    beşiktaş, 2020/2021 sezonunun sanırım ilk yedi haftası sonunda ligden koptu-kopacak bir pozisyondaydı. başakşehir ve fenerbahçe ile oynayacakları maçların öncesinde sanırım gaziantep deplasmanından 3-1’lik yenilgi ile dönmüşlerdi ve artık ilk üçe de giremez deniyordu.

    ne olduysa başakşehir maçında oldu ve 3-2’lik galibiyetin ardından fenerbahçe’yi de deplasmanda hem de on kişi ile 4-3 yendiler. o zamana kadar oynadıkları futbol düşmemeye oynayan anadolu takımları gibiydi. peki ne oldu da başakşehir maçı ile şahlanışa geçtiler. işte bu sorunun cevabı çok önemli. sergen yalçın hikayesine inanmıyorum. neden, sergen yalçın olsaydı ilk yedi haftada sergen neredeydi sorusuna cevap verilemezdi. takımın maç performansı giderek arttı desek o da değil. beşiktaş nedenini anlayamadığım bir şekilde başakşehir maçı ile birden bire ikinci vitesten beşinci vitese atladı. hele kadıköy’deki fenerbahçe maçında adeta uçuyordu takım. o dönemde bayağı formda olan fenerbahçe’yi on kişi ile dörtlemenin teknik, taktikle ilgisi olamaz.

    peki neden böyle oldu? hangi etkenler takımı birden zirveye taşıdı. evet hakemlerin fenerbahçe maçı sonrası olağanüstü yardımları oldu ama sadece hakemler değildi konu. beşiktaş’ın maç ritmi, pas hızı, takımın kondisyonu birden bire zirve yapmıştı. galatasaray beşiktaş maçı öncesi doping kontrolü istemişti ve her iki takıma da yapıldı ama bir sonuç alınamadı sanırım. gerçi vodafon’da sağlıklı numune alınabileceği kanaatinde de değilim ama şimdi bunları geçelim.

    hatayspor maçında da beşiktaş yürümüyor adeta uçuyordu. asla normal bir kondisyon değildi ve dolayısıyla kaçınılmaz son olarak farklı skor doğdu. ancak beşiktaş hatayspor maçının ceremesini galatasaray ve sonraki maçlarda çekebilir. daha doğrusu karagümrük maçı olmasa da (karagümrük’ün yatacağını düşünüyorum) diğer iki maçta sıkıntı yaşayabilir. tabi benimki tamamen hatayspor maçındaki olağanüstü motivasyona! bağlı bir tahmin. alakasız da olabilir.

    asla beşiktaş’ın başarısını gölgelemek gibi bir niyetim yok. bu kadro ile avrupa’da başarılı olabileceklerini de düşünmüyorum ama bu şahlanışın gerekçesini de bulamıyorum.

    beşiktaş’ın kadrosu ancak ligde 5-10 arasına oynayabilecek bir kadro. abubekir olmayınca takımın yarı gücü yok oluyor ama dediğim gibi farklı bir neden onları bu seviyeye getirdi. ebubekirsiz ankaragücü’nü bile geçemeyen takım, çok daha güçlü hatayspor’a ilk yarı beş atarken, larin ve diğer futbolcular uçtular adeta. ilginç bir durum ama maalesef türkiye’de bunlar olabiliyor. artık allah versin müstahaklarını demekten başka çare yok.

    (bkz: 1 mayıs 2021 beşiktaş hatayspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın