• 7734
    en kötü özelliklerinden birisi kendi futbolcusunu çok kolay değersizleştirmesidir.

    evet ; kazandığı paranın hakkını vermeyen, kulübe ciddi zararlara yol açan ve hem maddi hem de manevi olarak kulübü yıpratan futbolcularımız geçmişte de oldu, şuanda da var, bundan sonra olmaya da devam edecek. bu işin fıtratında var.

    burada bahsettiğim kötüyü savunmak değil, bazen öyle bir ayar kaçıyor ki taraftar kulübün menfaatlerine ters hareketler yapıyor.

    mesela falcao : yüksek maliyeti, gereksiz beklenti içine girdiğimiz için oluşan hayal kırıklığının üstüne üst üste gelen sakatlıklar tuzu biberi oldu ama falcao yine falcao'dur. adamın geçmişi, kariyeri, kalitesi belli. belki premier lige gidemez ama elbet bir alıcısı olur. bence bu adama net bir şekilde takımdan ayrılacağı konuşulurken hiç teklif gelmemesinde taraftarın payı da var. oyuncuyu tüm sosyal medya platformlarında öyle bir yerin dibine sokuyoruz ki tamamen çöp muamelesi görüyor. instagramdan ağza alınmayacak küfürler ediyoruz, hastag açıyoruz, saçma sapan shoplar yapıyoruz... bunu diğer kulüp taraftarlarında yapan bir kitle var ama gözlemlediğim kadarıyla bizim taraftarımızda gözle görülür biçimde fazlaca var.

    şimdi diyeceksiniz ki, "futbolcu alacak adam sosyal medyaya mı bakıyor ?" bence bakıyor abi. artık günümüzde sosyal medya geleneksel medyayı ayağının altına almış durumda. milyonlarca kişi tweet atıp, organize bir şekilde adama küfürler yağdırınca oyunculu ile ilgili bir kamuoyu otomatik olarak oluşuyor. bu da o futbolcu ile ilgilenenler tarafından mutlaka fark ediliyordur.

    biraz daha futbolcumuza sahip çıkmalıyız. iyi ya da kötü falcao, diagne gibi futbolcular bizim sözleşmeli futbolcularımız. bu takımda oldukları sürece, eleştiri dozunu iyi ayarlamak lazım. her hata yapanın karısı çocuğuyla koyduğu fotoğraflara " go home " yazmak bana doğru gelmiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın