• 453
    24 haftası biten sezon. kaldı 18 hafta. 21 martta 31. haftayı bitireceğiz ve bugünden o haftaya kadar sadece 1 hafta içi maçı olacak o da 2-3-4 martta oynanacak 28. hafta maçları. fikstür birazcık olsa hafifleyecek çünkü takımlar 2-3 gün değil 1 hafta dinlenme fırsatı bulacak. sonrasında milli ara ve 3 nisanda 32. hafta maçları, 16 mayısta 42. hafta maçları.
    ligin son 11 haftası 1.5 ay içinde oynanacak yani. dananın kuyruğu asıl orada kopacak.

    geçen aylarda diyordum, hala ''fragman'' izliyoruz, lig başlamadı diye. bugün itibariyle ''resmen başlıyor'' diyebiliriz. neden? çünkü bitik trabzon bile geldi. yoğun fikstüre alışık değil türk takımları ve şu ana kadar 48 puan toplamamız nefis aslında. beşiktaş da 48 yaptı, onlarca oyuncu transfer eden fener bu kadar gaza, bu kadar iteklemeye rağmen aynı puanda bu 2 takımla.

    gelelim ilk 3 takımın mart sonuna kadar olan fikstürlerine;
    galatasaray; kasımpaşa, alanya(d), erzurum, ankaragücü(d, hafta içi) sivas, kayseri, rize
    fenerbahçe; karagümrük(d), göztepe, trabzon(d), antalya(hafta içi), konya(d), gençlerbirliği, beşiktaş(d)
    beşiktaş; gençlerbirliği(d), bay geçiyorlar, denizli, malatya(d, hafta içi), antep, başakşehir(d), başakşehir(türkiye kupası, hafta içi), fenerbahçe

    şimdi.... bu tablodan ne anlıyoruz? en rahat fikstür bizde. bu açık ve net. galatasaray gibi oynarsak bu 7 maçtan minimum 17-18 çıkarırız. kabul, maç maç bakmak lazım ama rüzgarı arkamıza alınca kimse durduramaz bizi.

    en zor fikstür? 100'de 100 fenerbahçe. iç sahadaki maçlar neyse de deplasmanlar ligin en zor deplasmanları denebilir. özellikle trabzon ve beşiktaş. hatta beşiktaş da yarışta zaten. zor oğlu zor yani.

    fifty-fifty diyebileceğimiz fikstür ise beşiktaş'ın ki. çünkü gençler maçı sonrası bay geçecekler ve 11 günlük bir dinlenme şansları olacak ama sonra 1 haftada 3 maç, dinlenme, sonra 2 başakşehir 1 fb maçları. onların da zor ama dediğim gibi 11 gün dinlenecekler, avantaja çevirirlerse iyi puan toplarlar.

    çok çok kritik bir döneme giriyoruz, burada toplayacağımız puanlarla nisan'a en az 3-4 puan önde girebiliriz.

    son olarak milli araya girmeden tahminimi de yazayım tam olsun;
    galatasaray 65-67
    beşiktaş 61-63
    fenerbahçe 59-61
    trabzonspor 57-59

    dediğim gibi sadece tahmin.*
    dipnot; trabzon'u eklemedim, iyice yaklaşırsa tekrar yazarız ama tahminim iyice yaklaşacakları yönünde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın