resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 408
    transfer edildikten sonra birkaç maçını bulup izleme şansım oldu. bunun sonucunda mevcut futbol takımımızda hangi mevkide, nasıl bir rolde oynayacağı yönünde kafamda ciddi sorular belirdi. oyuncu kötü felan demiyorum, öyle bir anlam çıkmasın. sıradan bir oyuncu değil bu adam zaten. hani bazen bir oyuncu söylersin oynadığı mevki-rol cuk diye oturur ya kafana. işte bu adamda hiçbir şey oturmuyor.

    ilk olarak bu adam mourinho'nun elinde daha da geriye gitmiş. daha tam olarak oyun kimliği bile oturmamış bir oyuncu için devamlı oynayabileceği bir takıma gitmek çok önemli. onun için tottenham'a gitmek bayağı yanlış bir tercihmiş. ciddi kimlik karmaşası yaşamış tottenham'da. oynamadığı mevki-rol kalmamış neredeyse. gedson'un ciddi bir potansiyeli olduğu çok bariz belli ama bu potansiyeline ulaşabilmesi için iyi bir eğitimden de geçmesi lazım.

    bu adam şu haliyle ortalama savunma yapmaktan öteye gidemeyecek, oyun kurulumuna katkısı da ortalamayı geçmeyecektir. öyle orta sahaya sertlik getirir diye düşünen varsa boşa heveslenmesin. oyuncunun en zayıf özelliğinden biri zaten güçsüz olması. sosyal medyada genel kanı iki yönlü orta saha olarak tercih edilebileceğini söylese de fiziksel ve defansif özelliklerinden dolayı bu rolü oynayamayacağını düşünüyorum. orta saha için oynayabileceği en uygun rol serbest ve hücuma yönelik bir görev verilmesi olabilir. en önemli özelliği topla olan deliciliği. orta saha olarak değerlendirildiğinde asıl katkısını geçiş oyununda verebilir. bunların dışında ben fatih hoca'nın onu sağ ön oyuncusu olarak değerlendireceğini düşünüyorum. sanki o mevki için özellikleri daha uygun gibi. bakalım zaman bize gösterecek nasıl bir oyuncu olacağını.
App Store'dan indirin Google Play'den alın