• 28
    bu hareketin benzerini geçtiğimiz dönemde bayern münih teknik direktörü louis van gaal yaptığında çok büyük alkış almıştı. 1-1 giden maçta van gaal 85. dakikada kısa boylu bir forvet oyuncusu çıkarıp yerine stoper sokmuş, ve uzun boylu, hava hakimiyeti yüksek van buyten'i forvete göndererek bu futbolcunun kafa vuruşuyla golü bulmuştu. tabi karşılığında çok büyük takdirler almış, işte futbol bu, sizin bildiğiniz gibi değil, bazen bunları yapmak lazım, büyük hoca gibi laflar dönmüştü ortada.

    dün akşam eğer servet'in indirdiği bir toptan gol bulsak aynısı rijkaard için de yazılacaktı, olayın özeti budur. hava hakimiyeti olmayan kısa oyuncularla oynadığımız dakikalarda ve takım rakibi ortadan delemedikçe panik halinde sağdan, soldan, ortadan top şişirirken servet'i almanın neresi yanlış olabilir ki? kaldı ki servet, oyunda olduğu dakikalarda hava toplarını o dakikaya kadar toplayan yalçın'a ezici bir üstünlük kurmuş, çıktığı bütün topları da almıştır.
    öyle büyütülecek, günahıyla sevabıyla tamamen rijkaard'a maledilecek önemli bir olay değildir. tarihte bir sürü örneği olan alternatif bir gol arama yoludur sadece.

    tabi o kritik dakikada sağ kanattan driblinge kalkarak top kaybı yapması son derece hatalıdır ama buna zemin hazırlayan, ona o güveni veren de malesef yine bizler, galatasaray taraftarıdır. servet geldiğinden beri dengesizce yaptığı ve çoğunda topu kaybettiği ileri çıkışlarında bütün stat "serveeet serveeet" diye inlerse, kusura bakmayın ama o adam o dakikada depara da kalkar, korner bayrağının orda 2 kişiye çalım atmaya da kalkar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın