resim
Youssouf Ndayishimiye
Takım:OGC Nizza
Mevki:Ön Libero
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Burundi
  • 183
    pas istatistiğini oyuncudan beklentimizi doğru şekilde ayarlayalım diye yazmıştım.
    öncelikle alex ferguson’ın istatistik mini etek gibidir, çok şeyi gösterir ama asıl yeri göstermez sözüyle başlayayım.

    şimdi youssouf’un pas istatistiği %78 ama bunun takım arkadaşlarının pas almayı, boşluklara hareket etmeyi bilmemesi, malatyanın bizim gibi daha yerleşik bir hücum planıyla değil de daha bamgüm tarzda oynaması, soso gibi kilit pası denemeleriyle veya belhanda gibi saçma hataları sebebiyle gibi çeşit çeşit nedenleri olabilir. bunlar izlemeden bilinecek şeyler değil. ben sadece 2 maçını izlediğim için bu detaylı analizini bilemem, istatistikler üzerinden beklentiyi doğru ayarlamak açısından paylaştım.
    kaldı ki ömer bayram da emre kılınç da taylan antalyalı da bizim takıma geldiğinde pas istatistiklerine yaklaşık %10ar koymuşlar. bunun sebebi sadece mevki değişimi sebebiyleyse - kılınç ve ömer kanatlardan merkeze geçerek, taylan da on numaradan geriye gelerek daha fazla açıya sahip olduğu için arttıysa- youssouf’un mevki değişimi olmayacağı için bu istatistiğin artması zor olabilir. ama dedigim gibi takım arkadasları, oyun planı, antrenmanlar gibi etkilerle %88lere çekerse enfes bir oyuncuya sahip oluruz. bunları da yapabilse zaten bize düşmez diyeceğimiz bir oyuncu olur. hoca da o ışığı gördüğü için çok istiyor olabilir.

    şunu da ekleyeyim, taylanın erzurumda top çalma kapma istatistikleri şimdikinin neredeyse yarısıymış. youssouf’un bu istatistikleri en azından şimdiden kemik gibi sağlam.

    velhasıl önemli olan maliyeti. sene sonu verilecek 2.5 milyon euroya kadar paranın bizi üzeceğini hiç düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın