• 343
    demba ba aslında olayı aptala anlatır gibi anlatmış ama hala anlaşılmayan bir konu. en başta pierre webo olmak üzere olaya maruz kalan oyuncular bu konudan rahatsız olmuşken diğer insanların "yaa ne var gardeşim onda" demesi bana baya garip geliyor. adam rahatsız olmuş işte daha ötesi var mı? 2020 yılında "şu siyah adam" diye bahsedilmesini istemiyor adamlar kendileri hakkında. anlamak ne kadar zor olabilir. sana normal gelebilir de adam bunu is-te-mi-yor.

    kulübede kim olduğunu tarif etmek için "siyah" demek zorunda olduğunu söylemek aslında problemin ta kendisi. "yardımcı antrenörlerden biri" dersin, sonra hakem geldiğinde elinle işaret edersin amk ne kadar zor olabilir. bir de deniyor ki iki tane beyaz olsa "yeşil gözlü olan, sarışın olan" diye tarif edicekti aynı şey fhsfajshf. birincisi göz rengi, kıl tüy rengi ile ten rengi aynı şey değil. sarışınlık diye ırk mı var amk. ikincisi hakem ebesinin nikahındayken kimin hangi göz renginde olduğunu yine anlamayacağı için kulübeye geldiğinde gösteriyosun zaten kim olduğunu. aynı şekilde yap adamı rahatsız etme birader.

    son olarak da eminönünde saatçi, kabilene dön, çiğ et ye esprilerine zuhahaha diye gülünen, fenerbahçe, beşiktaş tribünlerinde alanen yapılan ırkçılık için bizim ülkemizde yok demek de ayrı bir komedi. evet bizim siyahilerle bir nefret ilişkimiz yok ama bu yapılanlar da ırkçılıktır. ilişkinin o boyutta kalmasının nedeni onların kürtler, ermeniler, rumlar vs. gibi ülkenin her sosyal katmanında yer almamalarıdır. yoksa onlar da az çekmezdi türkiye'de.
App Store'dan indirin Google Play'den alın