• 25800
    4 ekim 2020 kasımpaşa galatasaray maçında 1-0 yenildiğimiz kasımpaşa'nın o zamanki hocası mehmet altıparmak uğur karakullukçu'nun diziliş ertuğrul programına çıkmış. bizi nasıl bir taktikle yendiğini güzel şekilde anlatmış. kurduğu oyun planı hem kendi takımına göre hem de bizim zayıflıklarımızı düşününce gayet iyi işlemiş ve istediği sonucu almış.

    maçı izleyenler de hatırlayacaktır, kasımpaşa'nın önde baskısından dolayı ilk yarı bir türlü topu çıkaramadık. çıkaramadığımız için de oyun kuramadık, hücum edemedik. rakip takımın en zayıf halka olarak luyindama'yı görmesi, her topu ona attırmak için taktik uygulaması, luyindama'nın marcao'ya göre oyun kurmada yetersiz oluşu ve risk almayı da seviyor oluşu nedeniyle mantıklı bir hareket olmuş. bir anadolu takımının kendi evindeki maçlarda maksimum taktiği bu olur. eğer ki bu taktiği boşa çıkarırsak bize karşı koyabilecekleri bir durum yok. zayıf stopere önde baskının kırılması ancak ve ancak defans önünde oynayan oyuncunun sürekli kendini boşa çıkarması ve takımın geri kalanının da statik değil hareketli olmasıyla kolayca aşılabilir.

    o maçta defans önünde etebo ve taylan antalyalı vardı. etebo sürekli taylan'ın bölgesini işgal etmiş, tekniği ve pas yeteneği de oldukça kısıtlıyken oyun da kuramamış, kuran adamın da oyununu bozmuştu. taylan uzun bacakları, hareketliliği ve etebo'dan daha iyi olan pas yeteneği ile belki o baskının kırılmasını sağlayabilirdi önünde biraz daha hareketli bir oyuncu olsaydı. velhasıl, defansta luyindama'nın oyun kuramama sıkıntısına alternatif çözümler üretmeliyiz. ayrıca etebo'nun da asla ama asla savunma önünde oynamaması gerek. resmen pas kalitesini iki seviye aşağıya çekiyor. yine kanatlarımızın ikisinin de statik ve durağan oyunu rakibin önde basma riski almasını sağlıyor. o yüzden iki kanadımızdan birinin de sprinter olması o riski büyük şekilde cezalandırmamızı sağlar. teknik heyet zaten bu analizleri yapmıştır ancak şu videoyu da keşke izleseler. bir anadolu takımı kendi evinde galatasaray ile oynarken hangi oyuncu için neler düşünmüş, nasıl yenmeyi planlamış rahat şekilde görürler.

    https://www.youtube.com/watch?v=v9DQvqlJ--U
App Store'dan indirin Google Play'den alın