• 3979
    bunun olması gerekeni nedir biliyor musunuz?

    seçimler için alırsın yenikapı'ya bir izin, daha geniş bir meydan yok çünkü ülkede.

    alırsın stadın güvenlikleri ile önlemini, içeriye sürekli sadece belirli sayıda üye alırsın, herkes kafasına göre gidip oy kullanamaz. hatta randevu sistemine bağlarsın sabahtan geceye kadar yapılır, orada da sayımı yaptırırsın zaten kaç oy çıkıyor dönem dönem olmaz da 3-4 sandık yaparsın hepsi dolana kadar geçer gider.

    seçime gitmek isteyen yönetim, bunun bir yolunu bulur. al bir yol daha.

    online bir sistem kurarsın, cep telefonu üzerinden app'dan link verirsin mesela. 3-4 aşamalı doğrulamalar koydurursun yaparsın seçimi. sonuçlar için beklemene bile gerek kalmaz, bir sefere mahsus bu şekilde yaparsın seçimini biter gider.

    yani yönetim istese, divan kurulunun zorluk çıkarmayacağı onlarca yöntem bulunur bu pandemi döneminde bile. zaten divan bu yönetimin seçime gitmesini istiyor, neden illa zorlayacaklarını düşünüyor bu yönetim de "yapamıyoruz" diyor ben anlamıyorum.

    ama tekrarlıyorum, yönetim seçime gitmek istese. bizdeki durum "istiyoruz da yapamıyoruz" diyerek oyalamaya devam etmekten başka hiç bir şey değil. yahu pandemi döneminde partiler kongreler yaptı, hepiniz gördünüz. mustafa cengiz yönetimi açık ve net bir şekilde ibra davası sonuçlanmadan gitmek zorunda olmadığı için buraya tutunmaya çabalıyor. başka hiç bir açıklaması yok bunun. yapılan "biz de seçim istiyoruz ama yapamıyoruz" açıklamaları falan hepsi işin artistliği. *

    ne düşünüyorlar bilemem, hocayı istiyorlar mı gönderecekler mi nedir ne değildir açıkçası umrumda da değil. mustafa cengiz'i halen ayırıyorum, onun halen tüm iyi niyeti ile sağlık sorunları olmasına rağmen bir şeyler için uğraştığını biliyoruz hepimiz. ama şu anda koskoca bir dişli takımının tek dişlisi makinayı hareket ettirmeye çalışıyor, mümkün değil böyle bir şey.

    bir kişi desin ki bana "mustafa cengiz hastalığından önceki halinde, gücünde" mümkün mü? aslında biz şu anda abdurrahim albayrak başkan olsa ne olurdu komplo teorisini izliyor gibiyiz. bu iş sadece "i love you hocam" demekle olmaz, bu işin tonla açısı var ve bu açıları yönetebilecek bir yönetim lazım bize.

    camiayı birleştirip liderlik gösterebilecek birisi.

    camiada bu isim var mı diye sorarsanız yok. en azından göründüğü kadarı ile yok maalesef. bölünmemiz o kadar büyük ki (dursun aydın özbek döneminden beridir devam eden) bizim bu camiayı tek çatı altında birleştirecek bir aday çıkarmamız hiç ama hiç olası değil. en iyi olasılık duayen, tüm camianın üzerinde hemfikir olacağı bir başkanın altında her biri başkan adayı olabilecek güçlü, yetkin, alanının en iyisi isimlerle kurulacak bir yönetim olur ki bu da bana çok olası gelmiyor. "duayen" dediklerimiz bir daha bu topa girer mi, girse ne yapabilir. bilemiyorum.

    ama esas konuya dönelim, seçime gitmek istiyorsa mustafa cengiz yönetimi, önleri açık. onlarca emsal parti kongresi varken gösterebilecekleri sadece problemden kaçınmak için "yapamıyoruz ya" demeleri yetmiyor.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın