resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 18574
    sol kanatta oynatılan ancak sık sık sol içteki emre kılınç ile yer değiştiren oyuncu. muhtemelen arda'nın kondisyon durumu nedeniyle bu şekilde oynuyoruz. ilerleyen zamanlarda emre'yi sol koridorda arda'yı sol içte de görebiliriz. zaten ataklarda genelde emre sol kanat arda oyun kurucu gibi oluyoruz . arda'yı sol öne atmaktaki amaç hem bekinden kapacağı topları kovalamak hem de ondan ekonomik faydalanmak diye düşünüyorum. çünkü içte oynasa daha çok koşacak ve daha çabuk yorulacak ve kondisyonu zaten yetersiz şuan. ama emre kılınç ile bu şekilde senkronize olduklarında arda'dan 60 dakika kadar verim alabiliyoruz.

    oyununa gelirsek fazlasıyla öz verili ve takıma ciddi anlamda zeka katıyor. ancak fiziği yapmak istediklerinin ciddi bir kısmına engel oluyor. buna rağmen savunmada katkı yapması, baskı yediğimiz anlarda rakip bekten kayarak top alıp takımı soluklandırması falan çok iyi. türkiye'de denge oyununu en iyi oynayan oyunculardan arda, bizim 2 senedir en büyük sıkıntımız ise denge oyununu oynamaktı.

    saracchi'nin sakatlığı ile de kendisinin uzaktan yakından alakası olduğunu sanmıyorum. kötü bir pas geldi nabzı yüksekken nabzını daha çok yükselten olduğu yerde ters bir dönüş yapmasına sebep olan işlere girişti ve kasığını tuttu sonra. o dengesiz pası atan arda değildi. eğer defansif katkısı bu kadar yüksek olan arda'nın arkasında oynayan adam sakatlanıyorsa sahada varlığı ile yokluğu anlaşılmayan feghouli'nin arkasındaki omar'ın ölmesi lazım bu durumda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın