• 2
    biraz öyle ama özellikle son 10-15 yıldır var bu. mesela kendi takımımız galatasaray'ı ele alalım. alın wiki linki; https://en.wikipedia.org/...in_European_football

    oynadığımız bütün avrupa maçları yukarıda. tabloyu şöyle bir inceleyince ilk olarak şu çıkıyor karşımıza, 2000lerin başlarına kadar temmuz-ağustos değil eylül gibi başlıyor maçlar, ayrıca katılan takım sayısı bayağı az. zaman içinde takım sayısı artıyor, maksat daha fazla maç ve daha fazla takım mücadele etsin diye. ancak buna rağmen 2005-2006 sezonuna kadar galatasaray'ın ön eleme konusunda çok da başarısız olduğu söylenemez.

    2005-06'da ne oluyor, trömso faciası. temmuz'da falan da deği eylül'de oynanıyor maç.
    2008-09'a geliyoruz, 2008 şampiyonu galatasaray 13 ve 27 ağustos'ta oynanan iki maçta steaua bükreş'e eleniyor kazanamadan.
    2010-11, avrupa liginde beograd'ı eliyoruz ama sonra karpaty lviv'e eleniyoruz. bir facia daha.
    2017-18, östersunds faciası, temmuz'da oynanan iki maç ve avrupa defterini erkenden kapatıyoruz.

    başka da yok açıkçası çok dikkat çekici elenmelerimiz. bunların ikisinin kuzey ekipleri, birinin ukrayna ekibi olduğunu hatırlatalım. burada temel nokta kuzey ülkelerinin lige erkenden başlayıp form tutması.

    bjk, fb ya da ts'yi incelemedim, kendi takımım için konuşuyorum. şunu bir aklımıza sokmamız lazım. galatasaray avrupa'da başarısız değil! ancak şöyle bir gerçek var 2014'den beri o ağırlığımız kaybettik. önce galibiyetler ile bunu toplamamız lazım.

    açın ucl ve uel ön elemelerinden birkaç maç izleyin, adamlar gayet oturmuş kadrolarıyla çatır çatır oynuyorlar. ve bu ligler uefa sıralamasında 25-50 arasındaki ülkeler.

    bu sezon 3 ön eleme oynayacağız, 2. eleme rakibimiz 31 ağustos'ta, 3. eleme rakibimiz 1 eylül'de belli olacak.
    isveç, norveç ekipleri falan gelmezse açıkçası şansımız yüksek. haa gelirse ne olur? yine eleyebiliriz. ancak bize göre çok daha form tutmuş bir ekip gelecek.

    bence bu sezon şansımız avrupa maçlarını eylül'de oynamamız. kura şansıyla maçları da içeride oynarsak çok ama çok iyi olur.

    hayırlısı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın