resim
Bernard Mensah
Takım:Al-Tai
Mevki:On Numara
Yaş:29
Boy:1.80
Uyruk:Gana
  • 391
    atletico madrid'in 6 milyon euroya aldığı, ab pasaportu olmaması ve 3 ab dışı oyuncu hakkı nedeniyle kadrosunda bir türlü yer açamadığı ve sağa sola kiralayıp durrduğu bir oyuncuydu mensah. ancak kadrolarında düşünmelerine rağmen, sözleşmesinin son yılına giren mensah'ı 3.6 milyon euro + sonraki satıştan %40 pay ile sattılar. yani sözleşmesinin son yılındaki mensah'ın bonservisinin %60 ına biçtikleri değer 3.6 milyon euro. alan takım kayserispor olmasına rağmen üstelik. daha dişe dokunur bir takım talip olsa isteyecekleri para daha yüksek olacaktı muhtemelen. yani burada yapılan 1 milyon euro anca eder yorumları tek kelime ile komik.

    mensah'ın kayserispor performansına gelirsek. mensah kayserispor'un hayal satarak kadrosuna kattığı bir oyuncuydu. tjaron cherry, deniz türüç, portekiz milli takımı görmüş varela gibi oyuncuların yanına geldi. arkada porto'da oynamış sapunaru falan. ancak adamı avrupa kupalarına oynayan bir takım kuracağız diye alan kayserispor'un kadrosu olduğu gibi dağıldı. adam öğrendi ki olmayan paralarla, hayal satılarak alınmış. hayaller avrupa kupalarında mücadele edecek bir takımken hayatlar emre demir ile hasan hüseyin ile ligde kalma savaşı olmuş. kendisine transfer eden başkan da kaçarcasına bırakıp gitmiş. şimdi kendinizi bu adamın yerine koyun. sizi kandıran bu takıma ne kadar aidiyet hissedersiniz? diğer bir husus da top rakipteyken koşmuyor deniyor. geçen sene gayet koşuyordu. 2019-2020 sezonunda neden koşmadı? çünkü takımdaki tek delici adamdı, skor üretme, etkinlik yaratma ihtimali en yüksek adamdı. hocaları ona sen enerjini sadece topun ayağına geldiği anlar için saklayacaksın demiş olabilir mi? ben söyleyeyim olmama ihtimali yok. çünkü 1 sezon önce bu adamın gayet de koştuğuna tanık olduk.

    peki galatasaray'a gelirse başarılı olabilir mi? bu tamamen oynayacağımız formasyon ve mensah'a bu formatta biçilecek rol ile alakalı. mesela ön liberolu 3 orta sahalı bir sistemde belhanda'nın yerinde rahatlıkla oynayabilir. ya da 4 lü orta sahanın kanatlarında oynayabilir. 4-2-3-1 formasyonunda ise ilerideki 3 lüden üçünü de rahatlıkla oynayabilir. ama bu formasyonda mensah'ı arkadaki ikiliden biri olarka kullanmaya kalkarsanız başarılı olma ihtimali yanındaki partnerine bağlı olmakla birlikte oldukça düşüktür. şunu açık bir şekilde söyleyeyim, kendisi yetenek olarak da fizik olarak da fenerbahçe'ye kaptırdığımız mert hakan yandaş'tan fersah fersah iyi bir oyuncu. mert hakan yandaş'ı sivasspor değil de kayserispor'da izleseydik aradaki kalite farkı daha fazla belli olurdu. ancak biz kendisini 5.1 milyon euro ödeyip alacak takım değiliz. bu işi bitireceksek mutlaka daha ucuza bitirmeliyiz.

    ben kadromuza katılması durumunda, ingiltere'de çalışma izni alacak şartlara ulaştırabilirsek kendisini ingiltere'ye en az 15 milyon euroya satabileceğimizi düşünüyorum. çünkü futbolun temelini bilmeyen sadece enerjisi ile oynayan badou ndiaye'yi bu paraya sattık. mensah dikine gidişleri ile badou'ya benzeyen ancak iyi bir alt yapı eğitimi aldığı için futbolu çok daha bilerek oynayan ve şut atmayı falan bilen bir topçu. mensah kabiliyetindeki bir adamı da avrupa'dan bu paralara getirebilmemiz mümkün gözükmüyor. bizim çok para dediğimiz paralar adamlar için ciklet parası oldu çünkü.

    umarım kayserispor'un düştüğü durumu avantajımıza çevirir bu transferi uygun maliyetle tamamlarız. çok entry sildireceğine inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın